HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aziz Yıldırım gözaltına alındı

Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, gözaltına alındı.

Aziz Yıldırım gözaltına alındı

Futbolda şike iddialarına yönelik Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligi'nde başlatılan soruşturma kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kişi gözaltına alındı.

[** **](https://www.mynet.com/fenerbahce-bank-asyaya-duser-110100579861)
[** **](https://www.mynet.com/aziz-yildirim-gozaltina-alindi-110100579856)
** **
[** **](https://www.mynet.com/emenike-gozaltinda-110100579894)
** **
[** **](https://www.mynet.com/guncel-haberler)
** **
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/aziz-yildirim-gozaltina-alindi-aziz-yildirim-gozaltina-alindi/8103/208295/sayfa/1/)
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruşturma, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'deki şike iddialarına yönelik olarak başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde, kulüp başkanları ve yöneticileri, menajerler, futbolcuların da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Emniyet'e götürüldü.
**AZİZ YILDIRIM GÖZALTINA ALINDI**
Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin teknik takibin ardından İstanbul'da bazı evlere sabah saatlerinde operasyon düzenledi.
**BÜLENT UYGUN GÖZALTINA ALINDI**
Gözaltına alınan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 'futbolda şike' soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Uygun hastaneye girişi sırasında basın mensuplarının 'Neden gözaltına alındınız?" şeklindeki sorusunu "Bilmiyorum" şeklinde cevaplandırdı. Bir süre hastanede kalan Uygun ardından polis aracına bindirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
**EMRE'NİN KUZENİ DE GÖZALTINA ALINDI**
Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeninin de aralarında bulunduğu 6 kişi İzmir'de gözaltına alındı. İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolda şike iddialarına ilişkin başlatılan operasyon kapsamında İzmir merkez ve Çeşme ilçesinde 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni olan V.B. ile İzmir'deki bir futbol kulübünün eski yöneticisinin de yer aldığı öğrenildi. Gözaltına alınan 6 kişinin ise İstanbul'a gönderilecekleri bildirildi.
**GİRESUNSPOR KULÜBÜ BAŞKANI GÖZALTINDA**
Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor Kulübü Başkanı Ömer Ülkü, eski genel kaptan Hakan Karaahmet ile Giresunspor taraftarlar Derneği Başkanı Özden Tütüncü gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan Giresunspor Kulübü Başkanı Ömer Ülkü, eski genel kaptan Hakan Karaahmet ile Giresunspor taraftarlar Derneği Başkanı Özden Tütüncü, Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Ülkü, Karaahmet ve Tütüncü'nün buradaki ifadesi sürüyor.

[Aziz Yıldırım gözaltına alındı](http://video.mynet.com/habervideo/Aziz-Yildirim-gozaltina-alindi/1262156/ "Aziz Yıldırım gözaltına alındı") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
**ARAMALAR DEVAM EDİYOR**
Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan otelinde arama yapılıyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Ekşioğlu'na ait Belek Turizm Merkezi'ndeki Club Asteria Belek Otel'e geldi. Polis ekiplerinin halen otelde bulunduğu, Ekşioğlu'nun ise henüz gözaltına alınmadığı öğrenildi.
**MECNUN ODYAKMAZ, KONTROLDEN GEÇİRİLDİ**
Futbolda şike iddialarına yönelik operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan Odyakmaz, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.Burada yapılan sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülmek için hastaneden çıkarılan Odyakmaz, basın mensuplarının neden gözaltına alındığına ilişkin soruları üzerine, ''Ben de bilmiyorum, gidince göreceğiz'' dedi.
**ANKARA'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI**
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Ankara'da 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolda şike iddialarına ilişkin başlatılan operasyon çerçevesinde, Ankara'da 4 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin bir menajer ile Gençlerbirliği kulübünde çalışan bazı kişiler olduğu bildirildi. Zanlıların İstanbul'a gönderildiği bildirildi.
**TRABZONSPOR KULÜBÜNDE ARAMA YAPILDI**
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde, Trabzonspor Kulübünde arama yapıldı. Alınan bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde arama yapmak için Trabzonspor Kulübüne geldi. Ekiplerin kulüpte bir süre arama yaptıktan sonra ayrıldığı belirtildi.
**TRABZONSPOR KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA**
Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Başlatılan şike ve teşvik primi soruşturması kapsamında medyada asbaşkanımız Nevzat Şakar'ın da ismi geçmektedir. Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: ''İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan şike ve teşvik primi soruşturması kapsamında medyada asbaşkanımız Nevzat Şakar'ın da ismi geçmektedir. Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır.''
**EMENİKE VE KORCAN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ**
'Futbolda şike' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Nijeryalı yıldız futbolcu Emmanuel Emenike ve kaleci Korcan Çelikay Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
İstanbul Emniyeti Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 'Futbolda Şike' soruşturması kapsamında düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınanların hastaneden sağlık kontrolleri yapılıyor. Fenerbahçe'nin yeni sezon öncesi Karabükspor'dan kadrosuna kattığı Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike ve geçen sezonu Sivasspor'da kiralık olarak geçiren Beşiktaşlı kaleci Korcan Çelikay da sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde polis nezaretinde sağlık kontrolünden geçirilen Emenike ve Çelikay, ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'na götürüldü.
Bu arada, hastanede bulunan polis ekiplerinin Emenike'nin gelişi ve hastaneden çıkışı sarasında basın mensuplarının görüntü almaması polis aracını hastane kapısına kadar yanaştırdığı görüldü.
**ÜMİT KARAN KONTROLDEN GEÇTİ**
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Ümit Karan, sağlık kontrolünden geçirildi.
Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolü yaptırıldı.
Karan ve diğer 2 kişi, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.
**MAHMUT BOZ GÖZALTINDA**
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz, gözaltına alındı.
Erken saatlerde Gençlerbirliği Kulübü'ne gelen polisler, genç futbolcu Mahmut Boz'u gözaltına alarak, emniyete götürdü.
Bu arada, ismi gözaltına alanlar arasında geçen ve şu anda Almanya'da bulunan Serkan Çalık'ın kulüp yetkililerini arayarak Türkiye'ye erken döneceğini söylediği öğrenildi.
Almanya'da tedavisi süren Çalık'ın, adının soruşturma kapsamında geçmesinden dolayı çok üzgün olduğu ve söylentilere son vermek için Türkiye'ye planlanan süreden önce döneceği bildirildi.
**D.BAKIRSPOR'UN ESKİ BAŞKANI GÖZALTINDA**
Diyarbakırspor'un eski kulüp başkanı Abdurahman Yakut da gözaltına alındı. Diyarbakırspor'u Süper Lig'e çıkardıktan sonra yöneticilikten ayrılan Abdurahman Yakut da gözaltına alındı. 2007- 2008 sezonunda Diyarbakırspor'da başkanlık yapan Yakut, takımı Süper Lig'e çıkardıktan sonra görevi Çetin Sümer'e bırakmıştı. Bu süre önce Diyarbakır Valiliği'nin isteği üzerine Diyarbakırspor'un hesapları uzmanlar tarafından denetlenmiş, düzenlenen raporda eski ve yeni yöneticilerin kulübün borcu olmamasına rağmen borçlu gösterdiğini, tefecilerden yüklü miktarda para aldıkları bilgisine yer verilmişti.
**ERKAN ÇALIK TÜRKİYE'YE DÖNECEK**
Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz, gözaltına alındı. Erken saatlerde Gençlerbirliği Kulübü'ne gelen polisler, genç futbolcu Mahmut Boz'u gözaltına alarak, emniyete götürdü. Bu arada, ismi gözaltına alanlar arasında geçen ve şu anda Almanya'da bulunan Serkan Çalık'ın kulüp yetkililerini arayarak Türkiye'ye erken döneceğini söylediği öğrenildi. Almanya'da tedavisi süren Çalık'ın, adının soruşturma kapsamında geçmesinden dolayı çok üzgün olduğu ve söylentilere son vermek için Türkiye'ye planlanan süreden önce döneceği bildirildi.
**ADANASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ GÖZALTINDA**
İstanbul'da yürütülen şike operasyonu kapsamında Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş ve yardımcısı Serdar Berkin'in de göz altına alındığı bildirildi. Bu sezon başında Adanaspor takımın başına getirilen Levent Eriş'in İzmir'de olduğu öğrenilirken polisin tecrübeli teknik adamı burada göz altına aldığı öğrenildi. Eriş ve yardımcısı Berkin'in hangi olaydan dolayı göz altına alındıkları henüz öğrenilemezken operasyon kapsamında Mersin'den de bir kişinin göz altına alındığı kaydedildi.
**ŞİKE SORUŞTURMASI MERSİN İDMANYURDU'NA SIÇRADI**
Mersin'de, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Mersin İdmanyurdu Kulübü Asbaşkanı Beşir Acar ve tribün lideri Murat Tanış gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı Acar ile tribün lideri Murat Tanış'ı gözaltına aldı.
Spor Toto Süper Lig'e çıkan Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iddialara ilişkin operasyonu basın yayın organlarından duyduğunu söyledi.
Acar'ın ifade vermek üzere emniyete çağrıldığını öğrendiğini ifade eden Kahramanlı, soruşturma nedeniyle açıklama yapmanın doğru olmayacağını kaydetti.
**İZMİR'DE GÖZALTINA ALINANLAR**
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınan 6 kişyiden 5'inin kimlikleri belli oldu. Bu kişilerin Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, yardımcısı Serdar Berkin, Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş, Fenerbahçeli futbolcu Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı ve Tarık Özartan olduğu belirtildi.
**İNCELEME YAPILAN MAÇLAR**
Soruşturma, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'deki şike iddialarına yönelik olarak başlatıldı.
30. hafta oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçı için teşvik incelemesi yapılıyor. 34. haftada oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçı için şike incelemesi yapılıyor.
**OPERASYON KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN İSİMLER;**
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu
Fenerbahçeli Futbolcu Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı
Fenerbahçe'nin yeni transferi Sezer Öztürk
Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike
Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz
Eskişehirsporlu futbolcu Ümit Karan
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun
Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız
Geçen yıl Sivasspor'da kiralık forma giyen kaleci Korcan Çelikay
Menajer Ali Kıratlı
Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş
Adanaspor Teknik Direktör yardımcısı Serdar Berkin
Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş
Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü
Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker
Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut
**FENERBAHÇE'DEN 'ŞİKE' AÇIKLAMASI**
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bazı yönetici ve futbolcuların gözaltına alınması ve kulüp binasının aranmasıyla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama yapıldı.
**Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:**
''Sabah saatlerinde İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında diğer spor kulüplerinin yanında kulübümüzün Başkanı Sn. Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bir kısım kişilerin gözaltına alındığı ve bazı spor kulüpleri ile birlikte kulübümüzde de söz konusu soruşturma kapsamında arama faaliyeti icra edildiği kamuoyunun malumudur.
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, hukuka ve adalete olan inancımızı bir kez daha tekrar ederken, yürütülen soruşturmanın bir an önce tamamlanarak gerçeklerin ivedilikle ortaya çıkarılması gerektiğini belirtmek isteriz.
Şu husus bilinmelidir ki, geçmişi şan ve şerefle dolu kulübümüz, tarihinin hiçbir döneminde hukuksuzluk içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.''
**YÜKSEL GÜNAY:OPERASYON ÇİRKİN**
Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay; futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak; "Fenerbahçe "Operasyon çirkin. Polis kulüpte arama yapıyor. Ne aradıklarını bilmiyoruz." dedi.
Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 30'a yakın kişi gözaltına alındı.
Spor Toto Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları için Sakarya'nın Sapanca ilçesi'nde bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Aziz Yıldırım'ın da gözaltına alındığı operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.
Operasyonun şike ile ilgili olduğunu öğrendiğini kaydeden Günay, şunları söyledi; "Şike varmış. Söylenen o.. Şike ile ilgiliymiş. 12 kulübe eş zamanlı operasyon yapmışlar. Şu an polis kulüpte arama yapıyor. Ne aradıklarını da bilmiyoruz. Tesislere girişe izin verilmiyor."
Aziz Yıldırım ile bu sabah telefonla görüştüğünü ifade eden Günay; "Kendisi bu sabah kürek müsabakalarını izlemeye gelecekti. İfadesi alınıyormuş. İfade için geleceksin demişler. O da gitmiş." diye konuştu.
Operasyonu 'çirkin' olarak değerlendiren Günay, şunları kaydetti; "Bekliyeceğiz. Bakalım ne çıkacak. Muhasebe müdürünü almışlar. İlhan'ı arıyorlarmış. Kesin bir şey bilmiyoruz. Operasyon çirkin. Biz buradan söyleyebiliriz. Polis devleti... Hiç bir mahsuru yok bunu söylemek için. Olay çirkin. Ne şike oldu ki araştırma yapıyorsunuz. Yani zor çıktık oradan. Skor meydanda. Yanlış. Netice gelsin elbet bir açıklamamız olacak. Bir söylemimiz olacak. Yanlış şey bunlar."
**EKŞİOĞLU'NUN OTELİNDEKİ ARAMA SONA ERDİ**
Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da yürütülen soruşturma çerçevesinde Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'na ait Antalya'nın Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'nde bulunan otelindeki aramalar tamamlandı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile jandarmanın ortaklaşa gerçekleştirdiği aramalar sona erdi. Yaklaşık 5 saat süren aramalara, Antalya Emniyet Müdürlüğünden 50 polis memurunun katıldığı bildirildi.
Ekiplerin otel içindeki Ekşioğlu'na ait villada arama gerçekleştirdiği ve otel müşterilerinin ortak kullanım alanlarında da arama yapıldığı belirtildi. Polis ekipleri, turistleri rahatsız etmemek amacıyla aramalar süresince polis yeleği de giymedi.
Otel yetkililerinin, aramaları gerçekleştiren polis ekiplerine, İlhan Ekşioğlu'nun dün akşam saatlerinde otelden ayrıldığını söyledikleri öğrenildi.

Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler