HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aziz Yıldırım'a tutuklama talebi

Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Aziz Yıldırım, kararı öğrenince fenalaşarak yeniden hastaneye sevk edildi.

Aziz Yıldırım'a tutuklama talebi

Ancak mahkemede ifade işlemi başlamadan rahatsızlanan Aziz Yıldırım, hastaneye kaldırıldı. Yıldırım'ın geceyi hastanede geçirdi. Yıldırım'ın bugün mahkeme çıkarılması bekleniyordu, ancak alınan bilgilere göre doktorlar tarafından48 saatlik rapor verildi. Bu durumda Yıldırım, yarın mahkemeye çıkarılabilecek.

[

](https://www.mynet.com/6-yil-once-6-yil-sonra-110100581044)

[

](https://www.mynet.com/suclamalari-reddeden-yildirim-maclari-tek-tek-anlatti-110100581062 )

[

](https://www.mynet.com/anadolu-ile-bas-edemeyiz-110100581050 )
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dün soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından tutuklanması istemiyle nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Alınan bilgiye göre Aziz Yıldırım'ın uzun süren ifadesi ve mahkemeye çıkarılmasının ardından kendisine eşlik eden sağlık ekibinin nöbetçi hakime Yıldırım'ın sağlığıyla ilgili olumsuz görüş belirtmesi ve sağlık durumunun ifadeye uygun olmadığını söylemesi üzerine Nöbetçi Hakim Hadi Çağdır da, Yıldırım'ın polis gözetiminde sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülmesine karar verdi.

Nöbetçi hakimin, Yıldırım'ın sağlık durumunun iyileşmesinin ardından en kısa zamanda yeniden mahkemeye getirilerek ifadesinin alınması yönünde hükümde bulunduğu kaydedildi. Ancak doktorlar Aziz Yıldırım'ın geceyi hastanede geçirmesine karar verdi.

AYDINLAR ZİYARET ETTİ
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da, Aziz Yıldırım'ın durumu hakkında bilgi almak için hastaneye geldi.

Bu arada, avukatı Köksal Bayraktar, Aziz Yıldırım'ın 3 gün önce olduğu anjiyonun vücutta yarattığı tahribat ve sağ bacağında yürümesini engelleyecek kasılma olması ve şekerinin ifade esnasında 220'ye kadar çıkması üzerine hakimin böyle bir karar aldığını söyledi.

Avukat Bayraktar, Yıldırım'ın yeni çıkan futbolda şiddet yasası kapsamında ''şike'' suçundan ve ''suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak'' düzenlemesinin yer aldığı TCK'nın 220. maddesine göre mahkemeye çıkarıldığını bildirdi.

Öte yandan, Aziz Yıldırım'ın İstanbul Adliyesinden çıkarılması sırasında yoğun güvenlik önlemi alındığı, Fenerbahçeli taraftarların da slogan attığı gözlendi.

'SON SÖZÜM FENERBAHÇE'
Yıldırım, Fenerbahçeyi Avrupa'nın en önemli spor kulüplerinden biri haline getirdiğini belirterek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Bunu vicdanen belirtiyorum. Devletin emniyetinde çekilen fotoğraflarım, kamuoyuna sanki suçluymuyum gibi yansıtıldı. Yayın ilkelerine uymayan bazı gazetelerin Kıbrıs'a kaçacağımı yazması beni derinden yaraladı. Ben bu ülkenin evladıyım. 60 yaşındayım. Bundan sonra yaşayacağım topraklar Anadolu'dan başka yer olamaz. Öldüğüm zaman yatacağım mezarın yeri de şimdiden bellidir. Aleyhime yayın yapan kuruluşların tümünü kınıyorum. Kalbimde stent takılı, kalp damarlarımda tıkanıklık var. Göbeğimde kist var. Şeker ve tansiyon hastalığım var. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Suçum var ise cezasını çekerim. Şu an sağlık sorunlarım nedeniyle cezaevine gitmem beni zor durumda bırakacaktır. Fenerbahçe ve camiamızı çok seviyorum. Son sözüm de tüm Fenerbahçelilerin söylediği gibi: 'Darağacında olsam da son sözüm Fenerbahçe' olacaktır" şeklinde kendisini savunduğu öğrenildi. Yıdırım'ın avukatları ise müvekkillerinin, 80-110 rasında olması gereken şeker değerinin 220'ye çıktığını, belirterek tutuksuz yargılanmasını istedi. Yıldırım ifadesinin ardından, 20.10 sıralarında soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Berk tarafından; "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, şike yapmak" suçlarından tutuklaması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu sırada kendisini iyi hissetmediğini söylemesi üzerine Yıldırım'ın şekeri ölçüldü. Sağ kol ve bacağı ile yüzünde uyuşma hissettiğini belirtmesi üzerine Yıldırım'a masaj yapıldı. Ardından da 21.15'te Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Geceyi hastanede geçiren Yıldırım için 48 saatlik rapor verildi. Yıldırım, muhtemelen yarın mahkemeye çıkarılacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler