HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan’a ‘koltuğu da al git’ deyin

Nevşehir'de çiftçilere seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Başbakan'a koltuğunu da al git" diye seslendi.

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çiftçilere seslenerek, “Annesi olan bütün çiftçilere sesleniyorum. Başbakan’a 12 Haziran’da deyin ki, ‘Al koltuğunu git kardeşim. Bu milletin yakasından düş. Koltuğu al git, o koltuğa adam gibi bir adam otursun. Halkın çıkarlarını savunan otursun, halk için çalışan otursun” diye konuştu.

-Kılıçdaroğlu, çiftçilerin elektrik borçlarından bazı avukatların ‘nemalandığını’ ifade ederek, “Onlardan birisini tanıyorsunuz değil mi? Bir partinin listesinin 3. sırasında yer almış vaziyette” dedi.

NEVŞEHİR (ANKA) - Hüseyin Hayatsever Bildiriyor - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çiftçilere seslenerek, “Annesi olan bütün çiftçilere sesleniyorum. Başbakan’a 12 Haziran’da deyin ki, ‘Al koltuğunu git kardeşim. Bu milletin yakasından düş. Koltuğu al git, o koltuğa adam gibi bir adam otursun. Halkın çıkarlarını savunan otursun, halk için çalışan otursun” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Niğde mitinginin ardından yaptığı ziyaretlerden sonra Nevşehir’e geldi. Kılıçdaroğlu buraya gelişinde Gölcük Beldesi’nde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı kısa konuşmada çiftçilerin elektrik borçlarını sıfırlayacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu daha sonra Derinkuyu Belediyesi’nde de bir kahvehanede vatandaşlarla çay içti. Kılıçdaroğlu daha sonra Nevşehir mitinginde halka hitap etti.

-“HİÇ MERAKLANMAYIN SİZİN GÜCÜNÜZLE ONU YOLCU EDECEĞİM”-

Kılıçdaroğlu seçim otobüsünün üzerine çıktığında meydandan yükselen “Tayyip Gidecek, Kemal Gelecek” sloganları üzerine, “Hiç meraklanmayın sizin gücünüzle onu yolcu edeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasının başında Ezan okunmasının üzerine Ezan süresince konuşmasına ara verdi. Ezan’ın ardından Kılıçdaroğlu, “Nörüyonuz, iyi misiniz?” diyerek yerel ağızla Nevşehirlileri selamladı. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Kılıçdaroğlu, “Annelerin derdini çözeceğiz. Bu ülkede yoksulluk olmayacak. Yoksulluğu bitireceğiz. Aile sigortasını getireceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Nevşehir’de Üzüm ve Mamulleri Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin (TASKOBİRLİK) tabelasının olmasına rağmen etkin bir şekilde çalıştırılmadığına dikkat çekerek, “Buradan, Nevşehir’den söylüyorum. Karadeniz’de FİSKOBİRLİK’i burada da TASKOBİRLİK’i ayağa kaldıracağız. Doğu ve Güneydoğu’da da Et-Balık Kurumu’nu ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

-“ARTIK O AMPUL IŞIK VERMİYOR”-

CHP’yi iktidara getirmek için her partilinin günde en az 10 dakika parti politikalarını çevrelerine anlatmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Sırtınızı AKP’ye döneceksiniz. Artık o ampul ışık vermiyor. O ampulün modası geçti. Sırtınızı oraya döneceksiniz, karşıya bakacaksınız, karşıda CHP’yi, halkın partisini göreceksiniz ve evet mührünü böğrüne basacaksınız ve halkı iktidar yapacaksınız.”

-“BU MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞ”-

Kılıçdaroğlu, çiftçilerin sorunlarına AKP’nin çözüm üretmediğini ifade ederken, Başbakan Erdoğan’ın Mersinli bir çiftçiye söylediği “Ananı da al git” sözünü anımsatarak, “Annesi olan bütün çiftçilere sesleniyorum. Size bunu söyleyen Başbakan’a 12 Haziran’da deyin ki, ‘Al koltuğunu git kardeşim. Bu milletin yakasından düş. Koltuğu al git, o koltuğa adam gibi bir adam otursun. Halkın çıkarlarını savunan otursun, halk için çalışan otursun” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu çiftçiler için mazotun fiyatını 1.5 TL’ye indirecekleri vaadini tekrarlarken, elektrik borcu dolayısıyla mağdur olan çiftçileri bir kez daha gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, çiftçilerin toplam elektrik borcunun ana parasının 900 milyon TL faizinin ise 1 milyar 600 milyon TL olduğunu kaydederek bu borcun tamamını sıfırlayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, bu vaatlerinin de kaynağının sorgulanabileceğini belirterek, 12 milyon TL’den 900 bin TL’ye düşen oy pusulası basım ihalesine göndermede bulundu ve “12 milyon nerede 900 bin nerede. İşte kaynak orada. AKP’nin Genel Merkezi’ne bağlı o hortumları keseceğim. O hortumlar halka bağlanacak” dedi.

-KILIÇDAROĞLU'NDAN AKP NEVŞEHİR 3. SIRA ADAYINA GÖNDERME-

Kılıçdaroğlu çiftçinin elektrik borçları üzerinden nemalanan avukatlar bulunduğuna dikkat çekerek, “Onlardan birisini tanıyorsunuz değil mi? Bir partinin listesinin 3. sırasında yer almış vaziyette. Onu biliyorsunuz. Milleti götür, elektrik borcu nedeniyle her türlü, harcı uygula. Traktörünü, pulluğunu kamyonunu elinden al. Sonra çık milletin vekili olacağım de. Böyle vekil düşman başına derler” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, AKP’lilerin elektrik borcu olan köylerde, “CHP iktidara gelirse borçlar katlanır” propagandasını yaptığını belirterek, elektrik borçlarını sıfırlama vaadiyle AKP’nin bu propagandasını boşa çıkardıklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, İran’dan kuru üzüm ithal edildiğini de dile getirerek, “Allah aşkına burada üzüm yok mu? Üzüm varsa niye buradan alınmıyor. Çünkü çiftçi kar edecek çiftçinin alınterine değer verilecek. Ne yapalım bizim çiftçi ölsün. Burada bir pankart vardı. Her şeyi denediler çiftçiyi kefenlediler” diye konuştu.

-“İKTİDAR TELEKULAK HÜKÜMETİ”-

Nevşehir’in Kozaklı İlçesi’nin Akpınar Köyü’nde 1 yıldır suların kesik olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Akpınarlılara sorunlarını cep telefonunda konuşarak anlatmaları tavsiyesinde bulunarak, “Çünkü iktidar telekulak hükümeti. Telefon dinliyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin “bereketsiz” bir hükümet olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“Hükümetin gövdesini ben silkeliyorum, dallarını da siz silkeleyin. Silkelediğinizde Allah rızası için o ağaçtan bir meyve bile düşmeyecek. Çünkü bereketsiz. Bereketli olsa, çiftçi, esnaf memnun olmaz mı? Bereketli olsa iş aş olurdu. Bereketsiz hükümetten kurtuluşun tarihi ne 12 Haziran, 12 Haziran AKP’nin şifresi.”

Kılıçdaroğlu, Nevşehir mitinginin ardından Ürgüp’te FOX TV’de yayımlanan “Yer Gök Aşk” dizisinin setini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu burada set görevlileri ve oyuncularla bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Avanos seçim bürosunu açtı.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler