HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan'ı öven vali Elazığ'da

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan atama kararlarına göre, Elazığ Valiliği'ne merkez valisi Muammer Erol getirildi.

Başbakan'ı öven vali Elazığ'da

ANKARA (ANKA) - Elazığ valiliği yaptığı sırada dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'i kastederek, “Gidip ABD Başkanı’nın karşısında bir milyon için hazır duran bir Başbakan istemiyorum. Ben, ‘One minute’ diyen bir Başbakan istiyorum” diyen vali Muammer Erol yeniden Elazığ Valiliği'ne atandı.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan atama kararlarına göre, Elazığ Valiliği'ne merkez valisi Muammer Erol getirildi. Elazığ valiliği atamalarındaki süreç şöyle gelişti:

Muammer Erol, valiler kararnamesiyle 7 Ocak 2009'da Elazığ Valisi olarak görevine başladı. Vali Muammer Muşmal ise Danıştaya yürütmeyi durdurma talebiyle dava açtı. Dava sonucunda mahkeme Vali Muşmalın göreve iadesine karar verdi.

Vali Muammer Muşmal, 14 Temmuz 2009da tekrar Elazığda göreve başlamış, İçişleri Bakanlığı mahkeme kararına uymak için valilik makamı boş bulunan Tokata atanan Vali Erol, 11 Temmuz 2009da kentten ayrılmıştı. Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulunun, merkez valiliği görevine devam etmesi kararının ardından Muammer Muşmal, 22 Temmuzda kentten ayrılmış, 24 Temmuzda 2009da Tokata atanan Eski Vali Muammer Erol yeniden Elazığda göreve başlamıştı. Vali Muammer Muşmal Danıştaya açtığı yürütmeyi durdurma kararı davasını kazanarak tekrar Elazığ Valiliğine atandı. Elazığ Valiliğine yeniden 3. kez atanan Vali Muammer Muşmal 1 Eylül itibarıyla Elazığ Valiliği görevine başlamıştı.

Son kararnameyle Muşmal, Kırklareline atandı. Merkez Valisi Muammer Erol ise Elazığ'a getirildi.

-MUAMMER EROL KİM?-

Vali Erol bir konuşmasında, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'i kast ederek, “Gidip ABD Başkanı’nın karşısında bir milyon için hazır duran bir Başbakan istemiyorum. Ben, ‘One minute’ diyen bir Başbakan istiyorum” dedi.

Bunun üzerine Demokratik Sol Halk Partisi(DSHP) Elazığ İl Başkanlığı, Elazığ Valisi Muammer Erol hakkında, ‘Kişinin hatırasına hakaret etmek’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunu inceleyen Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ Valisi Muammer Erol hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Savcılık, Vali Erol’un konuşmasının içeriğinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde, eleştiri sınırları içerisinde ve kişisel bir temenni olarak yapıldığını belirtti.

-MUAMMER MUŞMAL AKP'Lİ VEKİL İLE ATIŞTI-

Merkez Valisi olarak görev yaptığı sırada Muammer Muşmal ve AKP Konya Milletvekili Özkan Öksüz, arasında tartışma yaşandı. Konya´da düzenlenen "Konya değişiyor, gelişiyor, kucaklaşıyor" konulu toplantıya katılan Merkez Valisi Muammer Muşmal, AKP Konya Milletvekili Özkan Öksüz ile tartıştı.

-VALİYİ KÜRSÜDEN İNDİRMEK İSTEDİ-

Kürsüde konuşma yapan Merkez Valisi Muammer Muşmal´ın, "Konyalı 16 milletvekili var. Konyamıza niye sahip çıkmıyorsunuz? Kaç tane bürokratı yanınızda çalıştırdınız" şeklindeki konuşmasına sinirlenen AKP Konya Milletvekili Özkan Öksüz, tepki gösterdi. Oturduğu yerden kalkan Öksüz, "Konuşan biraz önce konuştu. Ne konuştuysak, yaptık. Bunlar yanlış. Konyalı bürokrata sahip çıkıyoruz. 70´in üzerinde genel müdür ve müsteşarımız var. Arkadaşımız yanlış, konuşuyor. İnsin o kürsüden" diye bağırdı.

-"BABAMIN KÜRSÜSÜ"-

AKP milletvekilinin tepkisi üzerine Merkez Valisi Muşmal, "Babanın kürsüsü mü" diye karışılık verince, Öksüz, "Babamın kürsüsü. Biz siyaset yapmıyoruz. Terk ediyorum burayı" diyerek salondan çıkmak istedi. Öksüz, yanında bulunanlar tarafından sakinleştirilerek yeniden yerine oturturuldu. Konuşmasına devam eden Vali Muşmal, "Arkadaşlar, şimdi burada kimseye hakaret etmiyoruz. Kimseye ithamda bulunmuyoruz. Burada fikirlerimizi söylüyoruz. Ben bu ülkenin şerefle valiliğini yapmış bir insanım. Şu anda da merkez valisiyim. Müsade edin de konuşayım" diyerek konuşmasını sürdürmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler