HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP'den helikopter kazasıyla ilgili açıklama

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası ile ilgili araştırma yapan Devlet Denetleme Kurumu'nun raporunu değerlendiren BBP MKYK Üyesi Ekrem Alfatlı, savcıları harekete geçmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatı sonrası Devlet Denetleme Kurumu'nun, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili hazırladığı rapor kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan MKYK Üyesi Ekrem Alfatlı, raporda yer verilen bilgilerin olayın kaza mı yoksa bir suikast mı olduğu şüphelerini daha da artırdığını söyledi. Türkiye'de yıllardır aydınlatılamayan faili meçhul cinayetler olduğuna dikkati çeken Alfatlı, "Umarım merhum genel başkanımızla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının akıbeti de böyle olmaz. Devlet Denetleme Kurumu'nun raporu gösterdi ki, olayın bir kaza mı yoksa suikast mı olduğu hala belli değil. Kazadan sonra elde edilen verilere göre, kazazedelere hızla ulaşılması gerekirken, aramaların hep başka noktalarda yapıldığı raporda açık bir şekilde belirtiliyor. Kazayla ilgili daha bunun gibi birçok karanlık nokta var" dedi.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğuna işaret eden Alfatlı, Yazıcıoğlu kazasının üzerindeki sis perdesinin aydınlatılmasını istedi. Daha önce de meclis araştırma komisyonu tarafından bir rapor hazırlandığını kaydeden Alfatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu rapor ve daha önceki raporların sonuçlarına göre savcıların harekete geçip kamu vicdanını rahatsız eden bu konunun üzerindeki sır perdesini aralaması gerekiyor. İhmali olan devlet görevlilerinin de mutlaka cezalandırılması gerekiyor. Yoksa toplum vicdanında bu olayla ilgili şaibeler ve olumsuz düşünceler devam edecektir."

Büyük Birlik Partisi olarak konunun takipçisi olduklarını sözlerine ekleyen Alfatlı, "Eğer biz konunun takipçisi olmasaydık dosya normal bir kaza gibi kapatılacaktı" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler