HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşkence gören Bedrettin koruma altında

Beyoğlu'nda 5 yaşında bir çocuğun darp edilmiş halde bulunması olayına ilişkin yaşları 10-18 arasında değişen beş çocuk gözaltına alındı.

İSTANBUL (A.A) - Alınan bilgiye göre, Halıcıoğlu'nda metrobüs durakları yakınında 5 yaşındaki B.K'nın yaralı olarak bulunmasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma çerçevesinde, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince, yaşları 10-18 arasında değişen beş çocuk gözaltına alındı. Çocukların işlemlerinin sürdüğü, B.K'nın babası Ahmet ile annesi Gülseren K'nın da bilgisine başvurularak serbest bırakıldığı öğrenildi.

KORUMA ALTINA ALINACAK

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Önal İnaltekin de "Aile hakkında suç duyurusunda bulunduk. Çocuk koruma altına alınacak. 5 kardeşler. Nüfuslar Adana'nın kozan ilçesine kayıtlı, dilencilik yapmak için İstanbul'a geldiklerini öğrendik" diye konuştu.

Bedrettin’in en küçüğü 1, en büyüğü ise 11 yaşında olmak üzere 4 kardeşi olduğunu belirlediklerin ifade eden İnaltekin, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın talimatıyla çocukların koruma altına alacaklarını söyledi.

DAHA ÖNCE CEZA VERİLMİŞ

Ailenin Adana’nın Kozan ilçesinden İstanbul’a geldiklerini öğrendiklerini söyleyen İnaltekin, “Çocuklar dilencilik, mendil satıcılığı yapmış. Aile hakkında daha önce Kabahatlar Kanunu uyarınca ceza kesilmiş” diye konuştu.

AİLEYE SUÇ DUYURUSU

Çocuğa şiddetin kim ya da kimler tarafından uygulandığını bilmediklerini söyleyen İnaltekin, aile hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler