HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyoğlu'nda sanat galerisini bastılar

Beyoğlu'nda iki ayrı sanat galerisi, açılışı yapılan resim ve fotoğraf sergisi sırasında 30 kişilik bir grup tarafından basıldı.

Beyoğlu'nda sanat galerisini bastılar

Açılış sırasında sokakta içki içildiği gerekçesiyle basıldığı iddia edilen galerideki 5 kişi hastanelik oldu. Yaralılardan ressam Nazım Hikmet Richard Dikbaş'ın başından yaralı olduğu belirtildi.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/sanat-galerisine-saldiri--acilisi-basan-grup-2-kisiyi-darp-etti/6536/169039/sayfa/1/)

Firuzağa Mahallesi Boğazkesen Caddesi Hasanefendi İşmerkezi'nin 3. katında bulunan resim galerisi ile buraya 30 metre mesafede bulunan Kadirler Caddesi Numara 69'daki 4 katlı binanın giriş katındaki resim ve fotoğraf sergisinin, saat 19.00 sıralarında açılışı yapıldı. Galerinon ve Galeriouetlet adlı galerdeki açılışa yurdiçi ve yurdışından yüzlerce davetli katıldı.

Açılıştan kısa bir süre sonra, iddialara göre, daha önce de burada yapılan açılışlarda sokakta içki içilmesinden rahatsız olan mahalle sakinlerinden yaklaşık 30'u ellerinde sopalarla iki galeriyi de 15 dakika arayla bastı. Sergide bulunanları sopalarla darp eden saldırganlar daha sonra kendilerine karşı koyanların gözlerine biber gazı sıkarak kaçtı. Hir iki galerinin de camları kırıldı. Saldırı sırasında onlarca kişi darp sonucu yaralandı. Yaralananlardan 5'i Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alman Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi edildi. Ressam Nazım Hikmet Richard Dikbaş ile Şevket Kaan'ın başında açılma olduğu ve hastanede başlarına dikiş atıldığı belirtildi.

Polis olaydan sonra iki galerileri kapatarak soruşturma başlattı. Sergide bulunanların ifadelerine başvuran polis, sergiyi düzenleyenlerden 3 kişiyi ifadeleri için polis merkezine götürdü. Polis, ifadeler doğrultusunda saldırganları yakalamak için çalışma başlatılacağını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler