HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir azmin öyküsü

Denizli'de, 12 yaşındayken lenf kanserine yakalanan Muzaffer Müren, son iki yılda yaşadığı tüm zorluklara rağmen SBS'de 383 puan alarak Tavas Anadolu Lisesi'ni kazanmayı başardı.

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılca beldesinde yaşayan 14 yaşındaki Muzaffer Müren, Sait Kalaycıoğlu İlköğretim Okulu 6'ıncı sınıfı bitirdikten sonra rahatsızlanarak İzmir'deki Behçet Uz Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yapılan test sonucu lenf sisteminden kaynaklanan kanser olarak bilinen lenfoma hastalığına yakalandığı ortaya çıkan Muzaffer Müren, 7 ve 8'inci sınıfları okulu ile İzmir'de tedavi gördüğü hastane arasında gidip gelerek tamamladı. Bir yandan kanseri yenmeye bir yandan da okulunu bitirmeye çalışan Muzaffer Müren, SBS sınavında aldığı 383 puanla Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi'ni kazandı.

TÜM MAL VARLIĞIMI SATMAK ZORUNDA KALDIM

Muzaffer Müren'in babası Oktay Müren (34), oğlunun tedavisi için tüm mal varlığını sattıklarını belirterek, "Oğlum lenfoma hastalığına yakalandıktan sonra tüm mal varlığımızı satmak zorunda kaldık. İki araba ve bir dükkan sattım. İki yıldan beri hastane ile ev arasında mekik dokuyoruz. Oğlumun tedavisi nedeniyle çok borçlandık. Tüm zorluklara rağmen oğlum eğitimini başarıyla tamamlayarak Anadolu Lisesi'ne girmeyi başardı. Her hafta Pamukkale Üniversitesi'nde oğlumun kan tetkiklerinin yapılması gerekiyor.

Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Ne olur bize yardım elinizi uzatın" dedi.

OKULA GİTMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi'ni kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Muzaffer Müren de, şunları söyledi: "İki yıl önce hastalandım. İlk hasta olduğumda korkmuştum ama doktorlar moralimi asla bozmamamı söyledi. Sonra internette bu hastalığı araştırmaya başladım. Bu hastalığı yenenlerin olduğunu gördüm. Onlardan ilham aldım ve bunu başardım. Şimdi hedeflediğim bir okulu kazandım. Çok mutluyum. Okuluma bir an önce gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum."

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler