HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir ıslıklı protesto da Erzurum'da

Erzurum, dünyanın en prestijli kış oyunları organizasyonunu yüzünün akıyla tamamladı.

Bir ıslıklı protesto da Erzurum'da

Kapanış töreninde konuşma yapan AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, tribünlerin protestolarına maruz kaldı.

Dadaşlara yıldızlı 10 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, resmi kapanış töreniyle sona erdi. Cemal Gürsel Stadı’nda düzenlenen töreni, spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekilleri, yetkililer, sanat ve spor dünyasından ünlüler ve vatandaşlar izledi.

FISU Bayrağı Slovenya’ya...

Atlı kızakla kürsüye gelen Bakan Özak, “25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nı başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. 11 gün boyunca tüm güzellikleri birarada, Anadolu’nun zirvesinde yaşadık” dedi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de, FISU bayrağının hakkıyla 26. oyunlara ev sahibi olacak Slovenya’nın Maribor kentine teslim edildiğini söyledi.
BAŞKAN KÜÇÜKLER’E ISLIKLI ŞOK’ TEPKİ
Oyunların kapanış töreninde ev sahibi olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Küçükler, stadyumu dolduranların şok tepkisiyle karşılaştı. Konuşmasına ıslık ve ’yuh’ sesleri altında başlayan Küçükler, tepkiyi bastırmak için sesini yükseltti. Erzurum’un tarihi günler yaşadığına dikkat çeken Küçükler, sporun barış ve kardeşlik olduğunu belirtti.
Konuşmalardan sonra Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Kemal Tamer, FISU bayrağını FISU Başkanı George Killian’a teslim etti. Killian, 26’ncı Üniversite Kış oyunlarını organize edecek Slovanya’nın Maribor kentinden gelen temsilciye bayrağı verdi. Konuşmalarını tamamlayanlar yine atlı kızaklarla protokol tribünü önüne kadar taşındı. Protestonun, yerel yönetim hizmetlerinin yetersiz olmasından kaynaklandığı iddia edildi.

Nuh’un Gemisi ve Troya...

Konuşmalardan sonra Anadolu Ateşi Gösteri Grubu, “Nuh’un Gemisi” ve “Troya” adlı bir gösteri sundu. İlk kez atlı kızakların kullanıldığı gösteride, açılışta atı üstünde stada girerek, elindeki ciritle sahanın ortasındaki “Big Bang” adlı dev meşaleyi ateşleyen, 76 yaşındaki ak sakallı ciritçi Baki Bayraktutan da yer aldı. Büyük alkış alan gösterinin ardından Kıraç da bir konser verdi. Tören havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Dün sona eren 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın yapıldığı pistler şehre çok yakın olunca Erzurumlular keyifle seyretti.

27 Ocak Perşembe günü büyük bir coşkuyla açılışı yapılan Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları dün Erzurum’da sona erdi. Dünyanın dört bir yanından üniversiteli sporcuların katıldığı olimpiyatlarda, 57 ülkeden 3 bine yakın sporcu madalya için yarıştı. Kış Oyunları’nı VATAN’a değerlendiren Kış Oyunları Koordinatörlüğü Basın Danışmanı Orhan Bozkurt şunları söyledi:

3-5 liraya izlediler

Erzurumlular çok yoğun ilgi gösterdi. Açılış ve kapanış törenlerini de katarak söylersek yaklaşık 170 bin seyirci oyunları izledi. Kapalı alanlardaki oyunlar; buz hokeyi ve buz pateni müsabakalarının bilet fiyatları 5 lira, açık alanlardaki oyunlar; alp disiplini yarışları, snowboard, serbest stil kayak, kayakla atlamayı izlemek ise 3 liraydı. Halkımız en çok Curling ve Kayakla Atlama’ya olağanüstü ilgi gösterdi. Kayakla Atlama pistleri şehrin içinde. İnsanlar evlerine giderken bile izleyebildi. Kanada’nın Vancouver kentinde yapılan yarışlarda kayakla atlamayı izlemek için iki saat yolculuk yapılıyor. Pistin şehrin merkezinde olması büyük bir şanstı, Erzurumlular da bunu değerlendirdi.
Taciz, iletişim kazası

Olimpiyatlara katılan Kanadalı ekibin taciz edildiği iddiaları ortaya atıldı. Olay detaylı araştırılmadan kamuoyuna yansıtıldı. Bizimkiler konuşurken anlaşamamış sanırım. Dil sorunundan kaynaklanan ufak bir iletişim kazası olmuş. Erzurum’a gelen 3000 sporcu var. Sporcuların ailelerini de düşünürseniz misafir sayımız 4000 kişiyi buluyor.

Prezervatif geleneğe aykırı

Sporcuların kaldığı Oyunlar Köyü 4 yıldızlı turistik otel ayarında. Turistik otellerde sporcu odalarına prezervaTif bırakılır. Türk sporcularının ve milli takımımızın kaldığı odalara da bırakılmış. Organizasyon komitesi değil de Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı sayın Prof.Dr.Kemal Tamer hocamız ‘Bizim geleneklerimizde böyle bir şey yok’ diyerek prezervatifleri toplattırmış.

Ula bunlar caddeye düşer!
Yaşlı bir amcayla karşılaştım, memnuniyetini ifade ederken şöyle dedi: ‘Ula oğul bu kış heç üşümedik.’ Erzurumlu artık kendini kış turizminin merkezi sayıyor.
2017’de de siz yapın
FISU Başkanı George Killian önceki gün basına yaptığı açıklamada çok önemli bir şey söyledi. 2013 kış oyunlarını yapacak olan Slovenya’nın Maribor kentine şu öneride bulundu: ‘Erzurum kadar bu işi yapın başka bir şey istemiyoruz. Umarız Erzurum kadar iyi yaparsınız.’ Şimdi FISU Başkanı ‘2017’yi ve 2019’u da size verebiliriz, yeter ki siz isteyin’ diyor.”
RAKAMLARLA KIŞ OYUNLARI

10 günde 10 ton baklavayla ısındılar!

- 2 BİN 700 SPORCU

- 696 hakem ve teknik personel

- 286 gazeteci

- 170 bin seyirci

- 2 bin 400 VIP konuk

- 168 yarış

- 400 kamyon kar

- 8 bin 500 görevli

- 10 ton baklava

- 85 aşçıbaşı

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler