HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Böhürler'e TRT kıyağı

AKP kurucusu ve MKYK üyesi Ayşe Böhürler’e, TRT için yaptığı ‘’İktisadiyat’’ adlı program nedeniyle, bölüm başına 8 bin 500 lira ödeniyor. Böhürler TRT’ye 64 bin liraya da belgesel sattı.

Böhürler'e TRT kıyağı

Adalet ve Kalkınma Partisi kurucusu ve MKYK üyesi Ayşe Böhürler’e, TRT için yaptığı ‘’İktisadiyat’’ adlı program nedeniyle, bölüm başına 8 bin 500 lira ücret ödendiği açıklandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy’un bu konudaki soru önergesine verdiği yanıtta, Böhürler’in ortağı olduğu firmaya, halen TRT Arapça kanalında yayınlanan ‘İktisadiyat’ adlı stüdyo programı yaptırıldığını bildirdi ve bölüm başına 8 bin 500 lira ödendiğini açıkladı.
64 BİN LİRALIK BELGESEL

Ayşe Böhürler, daha önce de, Afrika, Asya ve Avrupa’da 17 şehri anlatan 17 bölümlük bir belgesel yapmış ve ilk 13 bölümünü 4 bin liradan, son 4 bölümünü ise 3 bin liradan olmak üzere toplam 64 bin liraya TRT’ye satmıştı.

TRT’nin Arapça kanalında kurum dışından Yedirenk İletişim’e ‘Din ve Ahlak’, Ajans Y Medya Tanıtım’a ‘Minel Aşk’, Sinema Kent’e ‘Rahhal Ramazan’, Metropol Film Yapım’a ‘Yasemin’in Mutfağı’ ve Esen Prodüksiyon’a ‘Al Gözüm Seyreyle’, ‘Karagöz ve Hacivat’ programları da yaptırıldı.

Bu yapımlara da toplam 445 bin lira ödendiğini belirten Arınç, TRT’nin farklı kanallarında günde ortalama 460 civarında program yayınlandığını ve bunların tümünün TRT imkanları ile yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler