HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Brigitte Bardot'dan Sezer'e mektup

Ankara -AA- Doğa ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞÇEV) Sözcüsü Yasemin Atalay Duru, Fransız aktris ve hayvan hakları savunucusu Brigitte Bardot'nun, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e bir mektup göndererek, Hayvan Hakları Yasası'nın reforme edilmesini istediğini bildirdi.

DOĞÇEV Sözcüsü Duru, düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Mamak İlçesi ile Kutludüğün Beldesi'nde köpeklerin öldürüldüğünü hatırlattı.
Konuya ilişkin haberlerin gerek Türk basınında gerekse yabancı basında yer aldığını anlatan Duru, Fransız aktris ve hayvan hakları savunucusu Brigitte Bardot'nun da haberler üzerine kendileriyle temasa geçtiğini bildirdi.

Bardot'nun, Cumhurbaşkanı Sezer'e de bir mektup gönderdiğini belirten Duru, Bardot'nun, mektubu basına duyurmak üzere kendilerine de ilettiğini söyledi.
Duru, hayvanlara yönelik şiddeti protesto etmek üzere 12 Mayıs'ta Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda bir etkinlik düzenleyeceklerini kaydetti.

Basın toplantısında Brigitte Bardot'nun Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderdiği bildirilen mektup da gazetecilere dağıtıldı. Mektubunda, 6 yıl önce girişimlerinin ardından Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nin, başıboş hayvanlarla ilgili bir yasa tasarısının parlamentoya sunulduğunu bildirdiğini ifade eden Bardot, aynı dönemde
bu hayvanların kontrolü ve korunması ile ilgili bir genelgenin bütün valilere gönderildiğini duyduğunu dile getirdi. Bardot, "Ama maalesef, bugünlerde bana gelen bilgiler, beni yeniden ülkenizde ebediyen yok olduğunu duyduğum bir dehşete düşürüyor" ifadesini kullandı.

Bardot, mektubunda "Size yalvarıyorum Sayın Cumhurbaşkanı, çağrıma ilgisiz kalmayın, ne sağır ne de kör olun ve Türkiye'yi acı çeken varlıklara karşı medeni, insani bir ülke yapmak için harekete geçin. Zira artık kabul edilemezi kabul edemeyiz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler