HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu: “Türkiye, AB’nin ayrılmaz parçası”

(AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türkiye’nin bir barış ve refah projesi olan AB’nin ayrılmaz bir parçası” sözlerini kullandı.

ANKARA (ANKA) - Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi(AKPM) Başkanı AKP’li Mevlüt Çavuşoğlu, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türkiye’nin bir barış ve refah projesi olan AB’nin ayrılmaz bir parçası” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, mesajında "Avrupa Birliği’ni oluşturan temel değerlerin beşiği olan Avrupa Konseyi’nin, 47 ülkeden 800 milyon insanı temsil eden yasama organı AKPM’nin Başkanı olarak, Türkiye’nin bir barış ve refah projesi olan AB’nin ayrılmaz bir parçası olduğuna olan sarsılmaz inancımı bir kez daha vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, bugün hem bölgesel hem küresel düzeyde toplumların karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümü için "eşsiz bir konuma ve tecrübeye sahip olduğu"nu söyleyen Çavuşoğlu, “Türkiye’nin Avrupa Birliği ile bütünleşme çabası Batılı vizyonun bütüncül bir parçasını teşkil etmektedir ve Türkiye’nin Batılı vizyonu çok güçlü bir zeminde ilerlemektedir” değerlendirmesini yaptı.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler