HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erbakan'ın cenazesi salı günü İstanbul'da

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın cenazesi, Salı günü sabah saat 08.00’da özel bir uçakla İstanbul’a götürülecek.

ANKARA (ANKA)-Erbakan’ın Balgat’taki evinde taziyeleri kabul eden Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Kutan, açıklamasında Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın cenazesinin, Salı günü sabah saat 08.00’da özel bir uçakla İstanbul’a götürüleceğini belirtti. Kutan ayrıca üzgün olduklarını ifade ederek, Türk milletine ve İslam alemine başsağlığı diledi.

Yaklaşık 60 yıllık beraberlikleri bulunan Erbakan’ın büyük bir davanın sahibi olduğunu ifade eden Kutan, “Erbakan, büyük bir davanın sahibi olmasına karşılık çok sayıda haksızlığa ve zulme uğradı. Nitekim 1980 askeri darbesinin arkasından 10.5 ay süreyle tutukevinde kaldık. 5 yıl süreyle Mamak'taki mahkemelere taşındık ve orada da 5 tane parti kurma mecburiyetinde kaldık. Bir büyük davanın verdiği sorumluluk içinde Erbakan hocam bunların hepsini yaptı ve yapılan şeyler de boşa gitmiş değil. İnanarak samimiyetle ifade ediyorum ki Erbakan hocanın ve o arada arkadaşlarının yaptığı çalışmalar Türkiye'nin genel gidişini çok büyük ölçüde değiştirmiştir. Türkiye, bundan 20-25 yıl öncesinin Türkiye'si değil. Türkiye aslına dönmüştür, özüne dönme yolundadır. Bu itibarla hakikaten hocamız benim ölçülerime göre fevkalade değerli hizmetler yapmıştır, ama Allah'ın takdiri vefat etmiştir” şeklinde konuştu

Kutan, gazetecilerin “İstanbul’daki törenin ne zaman yapılacağı ve Erbakan’ın cenazesinin Ankara’dan ne zaman götürüleceğine” ilişkin sorusu üzerine, “Erbakan’ın cenazesi Salı günü sabah saat 08.00’da özel uçakla İstanbul’a gidecek. Öğle vakti Fatih Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek” dedi.

Kutan, “Devlet töreni yapılmamasıyla ilgili” soruyu ise “Devlet töreni istemedi hoca” diye yanıtladı. “Kendi vasiyeti mi?” şeklindeki soruya Kutan, “Özel bir vasiyet yok, ancak şimdiye kadarki beyanlarında bu tip merasimleri arzu etmiyordu. Dolayısıyla aile de o istikamette bir karar verdi. Devlet töreni istenmedi” yanıtını verdi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler