HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erbakan'ın son isteği neydi?

Hayatını kaybeden SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ölümünden sonra kendisi için resmi tören yapılmaması konusunda ailesine vasiyet ettiği belirtildi.

Erbakan'ın son isteği neydi?

ANKARA (ANKA) - Erbakan’ın hayatını kaybettiği Güven Hastanesi’ne partili ve çeşitli partilerden siyasilerin ziyaretleri sürüyor.

SP Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Asiltürk yaptığı açıklamada; ailesiyle yapılan görüşmelerde Ankara’da resmi bir tören yapılmayacağını bildirdi.

[

](https://www.mynet.com/28-subattan-bir-gun-once-hayatini-kaybetti-110100558053?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_image)

[

](https://www.mynet.com/erbakanin-unutulmayan-sozleri-110100558056)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/olum-haberi-toplantida-geldi-olum-haberi-toplantida-geldi/7424/190916/sayfa/1/)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/necmettin-erbakan-vefat-etti/7423/190865/)

Gazetecilerin, “Erbakan’ın vasiyeti miydi” şeklindeki sorusuna Asiltürk, kendi vasiyeti olduğunu ve sade bir tören istediğini söyledi.

CENAZE SALI GÜNÜ Recai Kutan Erbakan'ın ölüm haberini açıkladıktan sonra cenazesinin Salı günü İstanbul Fatih Camiinde olacağını açıkladı. Öğle namazının ardından aile kabristanına gömülecek.

Erbakan için devlet töreni ise yapılmayacak. Erbakan'ın eski başbakanlardan olması nedeniyle bir devlet töreni yapılabileceği düşünülüyordu ancak bu törenin yapılmayacağı Saadet Partisi yetkililerince açıklandı.

[Erbakanın Cenazesi Evinin Önüne Getirildi](http://video.mynet.com/habervideo/Erbakan-in-Cenazesi-Evinin-Onune-Getirildi/1120615/ "Erbakanın Cenazesi Evinin Önüne Getirildi") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video") **Ölüm haberi toplantıda geldi** Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın ölüm haberini toplantı sırasında alan Antalya İl Teşkilatı’ndaki partililer, büyük üzüntü yaşadı. SP Antalya İl Teşkilatı, İl Divan Toplantısı için parti binasında toplandıkları sırada toplantı ortasında Genel Başkan Necmettin Erbakan’ın ölüm haberi geldi. Haber, salondaki partililer arasında büyük üzüntüye neden oldu. Gözyaşlarını tutumayan partililer, sık sık tekbir getirdi, Yasin ve dualar okudu. "Mekanın cennet olsun, hocam bizi bırakma, sen ölemezsin" seslerinin yükseldiği salonda kadın- erkek herkes gözyaşı döktü. Haber üzerine partililer il binasına akın etti. Almanya Mili Görüş Teşkilatları Kurucusu Hasan Damar’ın konuşması ise ertelendi. Daha sonra SP İl Başkanı Galip Akın ve Hasan Damar taziyeleri kabul etti.
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler