HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erbakan'ın unutulmayan sözleri!

85 yaşında hayatını kaybeden Necmettin Erbakan siyasi literatüre kazınan pek çok önemli sözün de sahibiydi.

Erbakan'ın unutulmayan sözleri!

ANKARA (ANKA) - Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan renkli kişiliği ile de siyaset tarihine adını yazdırdı. "Aziz Milletim" diyerek konuşmalarına başlayan Erbakan'dan geriye akıllarda "Hadi Oradan" sözü, Susurluk Skandalı'nın aydınlatılması için yürütülen çabaları "glu glu dansı" olarak tanımlaması kaldı.

[

](https://www.mynet.com/siyasetten-olum-ayirdi-110100558043)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/olum-haberi-toplantida-geldi-olum-haberi-toplantida-geldi/7424/190916/sayfa/1/)

[

](https://www.mynet.com/erbakanin-son-istegi-neydi-110100558054?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_image)

[

](https://www.mynet.com/28-subattan-bir-gun-once-hayatini-kaybetti-110100558053?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_image)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/necmettin-erbakan-vefat-etti/7423/190865/)

Milli Görüş tabanının "Mücahit" sıfatıyla tanımladığı, siyaset sahnesinde uzun yıllar görev yapmış, bugünün siyasetine yön veren isimleri yetiştirmiş olan Erbakan, aynı zamanda hafızalara renkli kişiliği ile de kazındı. Erbakan "Aziz milletim" diyerek başlayıp, muhaliflere "Hadi Oradan" diyerek seslendiği konuşmalarının satır aralarında siyaset tarihine kazınan önemli cümlelere de yer verdi.

Bunlardan en fazla hatırlarda kalan Susurluk Skandalı'nın aydınlatılması için başlatılan "Sürekli aydınlık için bir dakika karanlık" eylemlerine yönelik tanımı olmuştu. Erbakan bu eylemi "Glu Glu dansı yapıyorlar" sözleriyle tanımlamıştı. Erbakan ayrıca "Susurluk Fasa Fiso" sözleriyle de bir dönem tartışmalara yol açmıştı.

Erbakan'ın 27 Mart seçimlerinin ardından sarf ettiği "kanlı mı olacak kansız mı" sözleri de döneme damgasını vuran tartışmalar arasındaydı. "Türkiye Refah Partisi’yle Adil Düzen’e geçecek, bu kesin. Geçiş dönemi yumuşak mı olacak, sert mi olacak; tatlı mı olacak, kanlı mı olacak; 60 milyon buna karar verecek. Biz diyoruz ki bu geçişi tatlı yapalım. Bu geçişi barış içinde yapalım. Biz barışçıyız. Biz huzurcuyuz. Bizim yolumuz kardeşliktir" diyen Erbakan'ın bu sözleri "Erbakan 'kan'lı konuştu" manşetleriyle gündeme gelmişti.

-BAŞÖRTÜSÜ ÇIKIŞLARI-

Erbakan'ın konuşmalarında en büyük çıkışları ise şüphesiz imam hatipler ve türban konusunda yaşandı. "İmam hatipler bizim arka bahçemiz" sözlerini sarf eden Erbakan 1996 yılında da "Gün gelecek, rektörler başörtülü kızlarımızın önünde selam duracak" demişti. Erbakan'ın bu sözlerinin ardından üniversitelerde başörtüsü yasağı kesinlik kazandı.

-SAADET PARTİSİ FABRİKADIR-

Erbakan geçtiğimiz yıl Balıkesir'de partililerle yaptığı bir konuşmasında ise "Saadet partisi bir fabrikadir" sözleriyle gündeme gelmişti. Erbakan bu sözlerini "Müslüman’i alır şuurlu müslüman yapar. Nasıl şuurlu müslüman yapıyor?Alıyor Müslüman’ı basina üç tane çivi çakıyor. Bir tanesi cihat çivisi, ikincisi haftalık toplantı çivisi, üçüncüsü de milli gazete çivisi. Bir insanin başına cihat çivisi, haftalık toplantı çivisi, milli gazete çivisi çakılmışsa bu insan artık şuurlu müslüman olmuştur" sözleriyle tamamlamıştı.

-BUGÜNÜN SİYASİLERİNİ YETİŞTİRDİ-

Milli Görüş hareketinin öncülüğünü yapan Necmettin Erbakan, kendi siyasi tarihinin yanında birçok önemli siyasetçiyi de yetiştirdi. Türk siyaset tarihinde adının yanında "Hoca" lakabını da taşıyan Erbakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile kabinenin önemli bakanları ve AKP'li yöneticilerin yanı sıra geçtiğimiz yılın sonunda yollarını ayırdığı HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in de Türk siyasetine katılımını sağladı.(

Erbakan'ın diğer sözleri de şöyle...

- Fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır..

- Bizim Davamızda kimse kendi için yaşamaz, Herkes kardeşi için yaşar. Menfaati Öldürmenin en kolay yolu budur..

- Namaz dinin direği cihad ise zirvesidir. Biz siyaset değil cihad yapıyoruz..

- Müslüman Hakkın hakimiyeti için ''motor'', Şerrin yok olması için ''fren'' olma Görevlisidir....

- Hakk'ı üstün tutmak her zaman saadet getirir..

- Milli Görüş; Bu milletin inancıdır, tarihidir, kimliğidir, ruh köküdür.

- İman varsa imkanda vardır, milli görüşçü asla vazgeçmez.

- Bir çiçekle bahar olmaz. Ama! Her bahar bir çiçekle başlar...

- Irak'ta ölen bir tek çocuğun vebalini, yedi sülaleniz alnını secdeden kaldırmasa da ödeyemeyecektir...

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler