HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erken uyarı sistemi trafiği rahatlattı

İstanbul, son yılların gündüz saatlerinde en soğuk günlerini yaşarken, bu yıl kışla mücadele çalışmalarında uygulanan Erken Uyarı Sistemi (EUS), buzlanma ve don olaylarına zamanında müdahaleyi sağladı

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre hava sıcaklığı şehir merkezinde sıfırında altında 5 derece oldu. Silivri, Şile, Çatalca, Kilyos, bölgelerinde ise sıfırın altında 7 dereceye kadar düştü.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete aldığı ve İstanbul'un en kritik yollarında 25 noktaya kurulan Otomatik Yol Meteoroloji Gözlem Sensorlarından gelen bilgiler doğrultusunda ekipler sevk ve idare ediliyor. Elektronik olarak hava ölçümü yapan sensorlar GPRS modem üzerinden verileri AKOM'a iletiyor. Bilgiler sahada çalışan tüm bölge şeflerine iletilerek durum hakkında bilgi veriliyor ve buzlanma veya karlanma olan yollara anında müdahale ediliyor.

Otomatik Yol Meteoroloji gözlem sensorları yardımıyla, buzlanmanın nerelerde ve ne zaman başlayacağını önceden belirleniyor, yollara atılan kimyasalların doğru zamanda ve yeterli miktarda kullanılması sağlanıyor, yağmur, kar, donma, buzlanma, şiddetli rüzgar ve sis önceden belirleniyor, can ve mal kaybını minimuma indirmek için erken ve doğru müdahale sağlanıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler