HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Flaş...Yoğun kar yağışı Marmara'yı esir aldı

Avrupa'yı esir alan soğuk ve yağışlı hava Marmara'yı etkisi altına aldı!

Flaş...Yoğun kar yağışı Marmara'yı esir aldı

Avrupa'yı günlerdir donduran soğuk hava ve kar yağışı Türkiye'ye giriş yaptı.

[**

**](https://www.mynet.com/hava-trafigi-olumsuz-etkileniyor-110100545758 )

[**

**](https://www.mynet.com/kusadasinda-firtina-bekleniyor-110100545729 )

[**

**](https://www.mynet.com/baskente-mevsimin-ilk-kari-dustu-110100545754)

[**

**](https://www.mynet.com/kar-turkiyeye-geldi-110100545659 )

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/istanbula-ilk-kar-dustu/6914/178060/)

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/selde-hayatini-kaybetti/6916/178107/)

Sabah saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kar yağışı başladı, yol kenarları ve evlerin çatıları beyaza büründü. Kar yağışı Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde etkili olurken, Edirne ve Kırklareli'nde öğle saatlerinde durdu.

İstanbullular güne aşırı yağış ve fırtına ile uyandı. Sabah saat 05.00 sularında başlayan ve şiddetli yağan yağmura araçların silecekleri yetişmedi. Yağmur saat 09.30 sularında yerini sulu kara bırakmaya başladı. Beylikdüzü'nde ve Hadımköy çevresine karla karışık yağmur yağıyor. Bağcılar, Büyükçekmece, Başakşehir ve Maltepe'de de yağış yerini karla karışık yağmura bıraktı.

Öğle saatlerine doğru Silivri'de kar tuttu, yol kenarları beyaz renge büründü.

İSTANBUL'DA ASIL KAR GECE GELECEK

İstanbul'da iş çıkışında tepelerde kar yağışı başladı ancak birkaç semt dışında yoğun bir yağış görülmüyor. Gece 24.00'ten itibaren fırtınayla aralıklı olarak kar yağışı kentin genelinde görülecek. Kar yağışı özellikle gece saatlerinden yarın öğlene kadar etkili olacak. Ulus, Samandıra, Seyrantepe, Çamlıca, Kavacık, Beykoz'da kar yağışları daha etkili görülecek.

Pazar günü ise kar yağışı hafif, fırtına sona erecek.

MİMAR SİNAN'IN YAPTIĞI CAMİİ'Yİ SU BASTI

Eminönü Yoğurtçular Sokak'ta bulunan ve Mimar Sinan tarafından 1530 yılında yapılan tarihi Ahi Çelebi Camii, sabah saatlerinden beri süren etkili yağış sonucu su altında aldı.

Cami ibadete kapatılırken İSKİ tahliye çalışması yapıyor.

Maltepe'de ise ıslah çalışması yapılan Çamaşırcı Deresi'nde meydana gelen kısmi taşma sonucu iki iş yerini su bastı.

İstanbul'da yağış ve fırtına hava trafiğini de etkiliyor. Atatürk Havalimanı'na inemeyen bazı uçaklar, başka alanlara indi.

Şiddetli fırtına bulutları olarak bilinen kümulonimbüs bulutları yüzünden saat 06.00 ile 07.00 arasında Atatürk Havalimanı'na inemeyen TK027 Şanghay, TK095 Cidde, TK99 Medine, TK141 Riyad, TK869 Abu Dabi uçakları Ankara'ya, TK875 Tahran İzmir'e, TK693 Kahire uçağı da Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirilerek, iniş yapmaları sağlandı. Avrupa'daki kötü hava koşulları nedeniyle İstanbul'dan seferler gecikmeli olarak yapılıyor.

BOLU'DA KAR BAŞLADI

Bolu'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, bugün öğle saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Özellikle Bolu Dağı'nın Seymenler ve Karanlıkdere mevkinde etkisini gösteren kar yağışı görüş mesafesini 50 metreye kadar düşürdü.

Bolu kent merkezi ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde de kar yağışı başladı. Düzce ile Gölyaka ve Kaynaşlı ilçelerinin yüksek kesimlerinde başlayan yağış, aralıklarla etkili oluyor. Kar kalınlığı yer yer 4 santimetreye ulaştı.

Karanlıkdere ve Bakacak mevkisinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı, araçların kara saplanması nedeniyle yol bir süre ulaşıma kapandı ve yaklaşık 1 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. D-100 karayolunda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası da meydana geldi.

ABANT BEMBEYAZ

Abant ve Kartalkaya'da da kar yağışı başladı. Abant'ta kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı, araçlarında yazlık lastiklerle gelen bazı tatilciler zor anlar yaşadı. Kartalkaya da beyazlara büründü.

EN ÇOK HANGİ İLLERE KAR YAĞACAK?

Kar Ankara'da gece başlayacak. Cumartesi günü İstanbul'dan Bursa, Bolu, Kütahya, Manisa, Ankara, Tokat, Konya, Sivas ve Isparta boyunca yoğun kar var. İzmir'de bile cumartesi günü hafif de olsa kar yağacak, sıcaklık 4 dereceye inecek.

Bu gece ve cumartesi günü tüm Batı Karadeniz, Ege'de İzmir-Bodrum arası ve Marmara'da poyrazın hızı 100 kilometreye kadar çıkacak.

Akdeniz için ise sel uyarısı var. Bugün özellikle akşam ve gece Antalya, Mersin, Hatay ve Adana boyunca yağmur çok kuvvetli, metrekareye 150 kilogram yağmur düşebilir. Bölgede lodos da çok kuvvetli esecek.

Soğuk hava Türkiye genelinde 10 gün kalacak. Sonraki günlerde Anadolu genelindeki yağışlar hep kar şeklinde düşecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler