HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Flaş...Zahid Akman gözaltına alındı

Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman, Deniz Feneri soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Flaş...Zahid Akman gözaltına alındı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Zahid Akman'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Soruşturma kapsamında, Kanal 7'nin 4 yöneticisinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 4 ismin, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Genel Yayın Yönetmeni İsmail Karahan, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik ve Finans Müdürü Erdoğan Kara olduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında, Bayburt'ta gözaltına alınan Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Ankara'ya getirildi.

AnadoluJet firmasına ait tarifeli Erzurum uçağıyla Ankara'ya getirilen Karaman, Esenboğa Havalimanı'nda polis ekiplerince teslim alındı.

Soruşturma 2, 5 yılı aşkın bir zamandır devam ediyordu. Soruşturma kapsamında ilk kez somut bir adım atıldı ve gözaltılar gerçekleşti.

Gözaltında bulunan dört Kanal 7 yöneticisinin sağlık kotrollerinin ardından Ankara'ya gönderileceği bildirildi.

Almanya'da Deniz Feneri yardım kampanyası çerçevesinde toplanan paraların Türkiye'deki bazı şirketlere aktarıldığı iddia ediliyordu.

KILIÇDAROĞLU: GECİKMİŞ BİR OPERASYON

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK üyesi Zahid Akman'ın, Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınmasını, “Gecikmiş bir operasyon” olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin Akman'ın gözaltına alınmasına ilişkin sorusunu yanıtlarken, bunun “gecikmiş bir operasyon” olduğunu söyledi.

Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i bugün ya da yarın ziyaret edebileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Çiçek'ten krizin çözülmesi için bir adım bekleyip beklemediğine ilişkin soruya, “Önce bir görüşmemiz lazım” karşılığını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler