HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gül'ü bile şaşırtan o aday çekildi!

Giresun Üniversitesi için en az oy alan aday çekildi, liste Köşk'e gönderilmedi. YÖK'te Giresun Üniversitesi için yeni seçim yapılacak.

Gül'ü bile şaşırtan o aday çekildi!

GİRESUN (İHA) - Giresun Üniversitesi’nin rektörünü belirleme süreci, rektörlük seçiminde en az oyu alan ve ismi YÖK tarafından Cumhurbaşkanı’na 3. sıradan aday olarak gösterilen Prof Dr. Yılmaz Can’ın adaylıktan çekilmesi ile yeni bir boyut kazandı. Bunun üzerine YÖK’te Giresun Üniversitesi için Cumhurbaşkanı’na sunulacak ilk 3 sıra için yeniden seçim yapılacak.

[

](https://www.mynet.com/vural-erdogana-kus-diliyle-seslendi-110100521190)

Geçtiğimiz hafta Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanan YÖK Genel Kurulu toplantısında Giresun Üniversitesi’nden gönderilen rektör adayları arasından 3 isim belirlenmişti. Giresun Üniversitesi için rektör adayları Prof. Dr. Aygün Attar, Prof. Dr. Ayhan Bölük ve Prof. Dr. Yılmaz Can'ın isimlerinin Cumhurbaşkanlığı’na bildirilmesine karar verilirken, yapılan rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Aygün Atar 21 oy alarak 3. sırada yer almış, Prof. Dr. Ayhan Bölük 4 oy alarak 4. sırada, Prof. Dr. Yılmaz Can ise 2 oy alarak son sırada yer almıştı.

YÖK’ün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Giresun Üniversitesi için sunduğu 3 isim arasında yine YÖK tarafından rektör vekili olarak Giresun Üniversitesi’ne atanan ve yapılan rektörlük seçimlerinde 31 oy alarak ilk sırada yer alan Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar ile 29 oy alarak 2. olan Prof. Dr. Mustafa Türkmen yer almamıştı. Son olarak Rektör Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar, YÖK’ün kararını eleştiren açıklamalarının ardından görevden alınarak yerine KTÜ Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, rektör vekilliğine atanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler