HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Haydarpaşa Garı’nda yangın

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı’nın çatısında yangın çıktı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Haydarpaşa Garı’nda yangın

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı'dan henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Garın çatısında saat 15.30 sıralarında başlayan yangını söndürmek için çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. 1 saatlik müdahalenin ardından yangın söndürüldü. Sogutma çalışmaları sürüyor.

[

](https://www.mynet.com/haydarpasa-garinin-tarihi-110100543720)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/haydarpasa-yaniyor-haydarpasa-yaniyor/6858/176859/sayfa/1/)

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Haydarpasa-Gari-yaniyor/1024645/)

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Haydarpasa-Gari-yaniyor-4/1024669/)

Yangın nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri alındı. Tren seferleri durduruldu, gardan vatandaşlar çıkarıldı.

Çatıdaki yangınla oluşan kesif duman kilometrelerce uzaktan görülecek şekilde yükseldi.

Dumanlar Ortaköy sahillerine kadar ulaştı. Kadıköy, Üsküdar, Kartal, Erenköy ve Ümraniye müfrezeleri, getirilen 52 metrelik merdivenlerle yangın söndürüldü.

Sahil güvenlik ekipleri de denizden yangının başladığı 4 katlı binanın çatı katına su sıkarak söndürme çalışmalarına katıldı. Söndürme çalışmalarında deniz suyu kullanıldığı açıklandı.

İTFAİYE ARAÇLARI TRAFİĞE TAKILDI

Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangına müdahale etmeleri için Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının takım ve müfrezelerini çıkartmaları istendi.

Yapılan telsiz anonslarında, trafiğin tamamen kilitlendiği ve itfaiye araçlarının olay yerine gidemediği belirtiliyor. Anonslarda, Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının yangına müdahale için takım ve müfrezelerini çıkartmaları duyurusunda bulunuldu.

"YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI"

Ulaştırma Bakanlığı'ndan saat 16.15'te yapılan açıklamada, yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

"KARADAN MÜDAHALE YETERSİZ KALDI"

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangına denizden de müdahale yapıldığını açıkladı. Öztürk, yaptığı açıklamada, çalışmaları takip ettiğini ancak yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz kendilerine bilgi gelmediğini ifade etti. Yangına denizden müdahalenin başladığını kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

“Karadan gelen itfaiye yetersiz kalınca denizden müdahale başladı. Denizden de müdahale edildi. Çatı katından sonra dördüncü kat da yanmış durumda. Dördüncü kattaki yangın kontrol altına alınmış durumda zannediyorum. Hem denizde hem karada bütün trafik durduruldu. Şu anda yaralı ya da can kaybı konusunda net bir bilgi yok.”

“BİNA ÇÖKEBİLİR”

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, çatıda başlayan yangının ahşap yoğunluğu bulunan binada hızla aşağıya yayılabileceğini belirtirken korkutan açıklamayı yaptı: “Bina çökebilir.”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yangının ardından gara gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler