HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hayrete düşüren savunmalar!

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sorguları yapılan 20 şüphelinin ifadeleri hayrete düşürecek

Hayrete düşüren savunmalar!

KABAK BAŞIMA PATLADI

F.Bahçe maçında yediği hatalı gol çok tartışılan ve tutuklanan kaleci Korcan’ın, “Şunu anladım ki herkes, üst taraftakiler kendi planlarını yapmışlar, kabak benim başıma patlamış. Kasıtlı olarak gol yeseydim Stoch’un şutunu kurtaramazdım” dediği ortaya çıktı

Hakimlik sorguları ve telefon görüşmelerindeki ilginç detaylar dikkat çekti.

[

](https://www.mynet.com/aziz-yildirim-emniyette-sustu-110100580781)

[

****](https://www.mynet.com/nereden-nereye-110100580633)

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/aziz-yildirim-gozaltina-alindi-yildirimin-gozalti-fotografi/8103/208924/sayfa/1/)

[

****](https://www.mynet.com/sikede-15-kisi-tutuklandi-110100580620)

[

****](https://www.mynet.com/iste-sikeli-19-macin-10u-110100580619)

[

****](https://www.mynet.com/guncel-haberler)

[

](https://www.mynet.com/aziz-yildirima-yakalama-emri-110100580561)

[

****](https://www.mynet.com/demiroren-de-ifade-verecek-110100580594)

[

](https://www.mynet.com/aziz-yildirim-evinden-boyle-alindi-110100580555)

Ligde son hafta F.Bahçeli Selçuk’tan yediği hatalı gol nedeniyle şike şuçlaması yapılan Sivasspor kalecisi Korcan’ın ifadesinde “Şike parası almadım. Yusuf Turanlı ile geçen konuşmam tamamen Beşiktaş’a geri dönmemle ilgili ya da Sivas’da kalırsam ek kontratla ilgilidir” dediği bildirildi. Korcan’ın, hatalı gol için de “Kesinlikle kasıt yok. Şunu anladım ki herkes, üst taraftakiler kendi planlarını yapmışlar, kabak benim başıma patlamış. Kasıtlı olarak gol yeseydim Stoch’un şutunu kurtaramazdım” dediği belirlendi.

Genç kaleci, araba hediyesi iddiaları için ise “O görüşme, Yusuf Turanlı’nın tanıdığı bir galerici olduğu için beğendiğim bir arabayı satın almam konusundaydı. İndirimli olarak araba alacaktık. Ben kesinlikle şike konusunda görüşmedim. Karşılığında maddi menfaat temin etmedim” diye konuştu.
‘Mini Cooper mı alsam Peugeot 508 mi?’

Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve şike iddiaları olan Sivasspor maçına bir gün önce içi para dolu çantayla gittiği ileri sürülen Abdullah Başak’ın teknik takibe takılan konuşmalarında, kaleci Korcan’a verilecek arabanın markası üzerinde gülüştükleri yer alıyor. İşte o görüşme:

ABDULLAH BAŞAK: Şimdi kadroyu açıkladılar abi. Kalede Ramoviç. Yok şey pardon yanlış dedim Korcan. Çok rahatım hatta yani ne biliyim yani çok çok rahatım ben şeyi düşünüyorum acaba Mini Cooper mi alsam, Peugeot 508 mi alsam.

İLHAN EKŞİOĞLU: Ya sen şu maçı alalım var ya.

ABDULLAH BAŞAK: Vallahi İlhan abi bunu kalben söylüyorum yani şu çektiğimiz streslere yani. Birkaç kişi o kulüpte zaten stresi yaşayan başkanla beraber cidden yani... Alnımızın akıyla abi.

‘KIRATLI SAAT GETİRDİ’

Eskişehirli eski futbolcu Ümit Karan, F.Bahçe ve Trabzon maçlarından önce kaptan olarak arkadaşlarını şikeye karşı uyardığını söyledi. Karan, “Ali Kıratlı ile eski dostluğum var. Eskişehir’e geldiğinde saat hediyesi getirdi. Saati de yardımcım olan Mustafa Efe vasıtasıyla teslim aldım. Ayrıca büyük bir çanta değildi, küçük bir poşetti. Yıllardır emeğimla para kazanıyorum. Trabzon maçında 13, F.Bahçe maçında 29 dakika oynadım. 11’de oynamadım diye teknik heyete küfür ettim. Fenerliler’in yürüyerek maç kazandıklarını söyledim” dediği bildirildi.

Ali Kıratlı’nın avukatı ise İlhan Ekşioğlu ile yapılan telefon görüşmesindeki paranın Kıbrıs’ta yapılması planlanan işle ilgili olduğunu, saat için de Ümit Karan’ın eşine hediye edildiğini belirttiği öğrenildi. Kıratlı hakkındaki tüm iddiaları reddetti.

MAÇ SATAN KARISINI SATAR

Aziz Yıldırım’ın Trabzonsporlu eski iki yöneticinin ziyareti sonrası aradığını belirten Sivasspor başkanı Mecnun Odyakmaz, şikeyle ilgili düşüncesini bu sözlerle özetlemiş

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın hakimlik sorgusunda şunları söylediği belirtiliyor: “Kesinlikle şike yapılmasına göz yummadım ve
aracı olmadım. Aziz Yıldırım’la yapılan görüşme talebi kendisinden gelmiştir. Yıldırım’ın kulağına Trabzonsporlu yöneticilerle görüştüğüm bilgisi gelince benimle görüşmek istedi.

Gerçekten de Sivas-F.Bahçe maçından 4-5 gün önce Trabzonsporlu dostlarım olan ve yönetimde bulunmayan Mahmut Aksu ve Muammer Saka beni ziyaret etti. İstanbul’da kendileriyle görüştüm. Bana ‘Sizin şerefinizle çıkıp oynayacağını biliyoruz, sana güveniyoruz’ dediler. Çay kahve içip ayrıldık. Burada kendilerine ‘maç satan karısını satar’ dedim.

Benim maç satmayla ilgili kanatimde bu şekildedir. Eşimi sokakta bulmadım. Bu kadar büyük konuşan bir insanın bu hayasızlığı yapması mümkün değildir. Aziz Yıldırım’la bu hususta görüştük. Hem bu olayı anlattım hemde kaygılarının yersiz olduğunu söyledim. Ayrıca bilet konusunda konuştuk. Daha sonra maça gittik. Var gücümüzle oynadık ancak yenildik.”

‘4’ İŞARETİ SORULDU’

Odyakmaz’a, basının objektiflerine de yansıyan 4 işareti yaptığı fotoğraf da soruldu. Odyakmaz’ın “Hangi anda, ne şekilde çekildiğini bilmiyorum. Olsa olsa ‘size 4 atacağız’ şeklinde yorumlanabilir. Basına da böyle açıkladım. Ben Sivasspor’a başkan olduktan sonra Avrupa kupalarına katıldık. F.Bahçe’nin şampiyon olması için yıllardır biriktirdiğim itibarımı bir anda yok yere harcayamam” dediği öğrenildi.

‘1 MİLYONLUK HAYIR İŞLEDİM’

Eskişehirspor’un hocası Bülent Uygun, HABERTÜRK’ün 24 Nisan’da gündeme taşıdığı Ali Kıratlı ile aile dostu olduğunu söyledi. Uygun’un “Kendisi ile zaman zaman görüşürüz. O tarihte Eskişehir’e geldi, oturup yemek yedik. Gazeteciler de vardı. Gizli görüşme değildir. Kesinlikle şike olayına iştirak etmedim. 700 bin liraya cami, 300 bin TL liraya okul yaptırdım. Paraya ihtiyacım yok. Şike olayı futbolcularla yapılır. Hatta bana okunduğu kadarıyla yöneticilerin aralarında ‘Aman Hoca duymasın, çok sert’ şeklinde şikeyle ilgili konuşmalar olduğu söylendi. Ali Kıratlı ile art niyet olmadan görüştüm. Ümit Karan’ın da şikeye karşı para alıp almadığını bilmiyorum. Sedat Peker’le bağlantım yok. Babalarımız Karasu’dan tanışırlar. O vesileyle çocukluktan tanışırız. Sivas yöneticisi Ahmet Çelebi, Bucalı Musa’yı tanıyıp tanımadığımı sormak için aradı. Kendisine telefonunu bilmediğimi söyledim” ifadesini kullandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler