HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hayrünnisa Gül'e sert tepki!

Hayrünnisa Gül, beyazlamak için pudra süren zencilere benzetildi.

Hayrünnisa Gül'e sert tepki!

Misyonunu "Türkiye'de ve tüm dünya genelinde yaşanan zulümlere, haksızlıklara ve adaletsizliklere İslami kimliği esas alan bir perspektifle tavır almayı ibadet bilen bir anlayışın temsilcisi" olarak açıklayan Özgür Der, ilköğretimde türbana karşı çıkması nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ü sert ifadelerle eleştirdi. Özgür Der'den yapılan açıklamada, Hayrünnisa Gül "beyazlamak için pudra süren zencilere" benzetildi.

[

](https://www.mynet.com/gul-basortusu-konusunda-esine-katiliyor-110100540970)

Özgür Der'den Genel Başkan Rıdvan Kaya imzasıyla "Hayrünnisa Hanım da 'eğiticiler' kervanına mı yazılmış" başlığı altında yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada "Cumhurbaşkanı’nın eşi Hayrunnisa Gül’ün, Londra’da Türkiyeli öğrencilerle görüşmesi sırasında ilköğretimde okuyan kızların başörtülü okuma talebini cehalet olarak niteleyip, bu çocukların ailelerini eğitmekten söz etmesi şaşkınlığa yol açtı. Başörtüsünü bir “sorun”, başörtmeyi ise “tartışılır bir olgu” olarak gören yaklaşımın başörtülüleri de kapsar haline geldiğini görmek gerçekten içler acısı bir manzara. Türkiye’de yaşanan trajediyi açıkça gözler önüne seren bu beyanatı, yasakçılığın yarattığı kompleksli ruh halinin bir yansıması olarak görüyoruz. Başörtüsü yasağı adı verilen zorbalık yüzünden eğitim hakkı gasp edilmiş, daha bir hafta önce bizzat kendi taktığı başörtüsü yüzünden büyük bir hakarete, istiskale uğramış, protokol krizlerinin öznesi olmuş bir kişinin bu tutumu akla “beyazlatmak için yüzlerini pudralayan zenci”leri getirmekte!' denildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler