HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İdil'de PKK operasyonu: 18 gözaltı

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik olarak 19 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 18 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ŞIRNAK (A.A) -Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütü ve gençlik yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalar sonucunda İdil ilçesinde 19 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar yapıldığı belirtildi.

Operasyonlarda, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına taşlı, molotofkokteylli saldırı olaylarının faillerinin yakalandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Emniyet Müdürlüğümüzün bölücü terör örgütünün ve gençlik yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik başlatılan çalışmalar sonucu İdil ilçesinde çeşitli tarihlerde kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik taşlı molotoflu saldırı olayına katıldıkları ve olayları provake ettikleri tespit edilen şahıslara yönelik 31 Aralık 2009 günü 19 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyonlar sonucunda toplam 18 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar, 3 Ocak 2010 günü adli makamlara sevk edilmiştir.

Yakalanan şahısların ikametlerinde, üzerlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalar sonucunda ise 2 adet av tüfeği ve av tüfeklerine ait fişekler, 4 adet el yapımı tabanca ve bu tabancalara ait şarjörler, molotof yapımında kullanılan bol miktarda malzeme, havai fişek ve türevi patlayıcı maddeler, sapanlar, çok sayıda dijital cihaz ve malzemeleri ile 1100 paket kaçak sigara ve yaklaşık 500 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir.''

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler