HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İmralı sakininin şaşırtan değişimi

Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak İmralı sakininin son günlerde şaşırtan değişimini yazdı.

İmralı sakininin şaşırtan değişimi

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'da büyük değişim var. "İster doktorlardan kaynaklansın, ister adadaki koşullardan, ister konjonktürden; İmralı sakinindeki değişim gerçekten ilginç" diyen Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak Öcalan’daki bu değişimi tespit etti.

İşte Şafak’ın “İmralı sakinindeki değişim” bulguları:

SAĞLIK SORUNLARINDAN ESER KALMADI: Öcalan her görüşmede “nefes alamıyorum, bel ağrılarım sürüyor, uykusuzluk problemim var” gibi sağlık sorunlarından şikayet ediyordu. Hatta zehirlendiği iddiaları ortaya attı. Son görüşme notlarında ise hiçbir sağlık sorunu olmayan bir Öcalan gördük. Birkaç ay öncesinin mızmızı gitmiş, kendinden emin, sağa-sola mesaj ve emir gönderen, dinamizmi sözcüklerine yansıyan sağlıklı mı sağlıklı bir adam gelmiş.

ARTIK TALİMAT VEREBİLİYOR: Öcalan birkaç ay öncesine kadar "Kandil'dekilere ben karışamam", "Dağdakiler kararı kendi başlarına verirler, ben etkileyemem", "PKK'nın ne tabanına, ne tavanına buradan talimat veremem, versem de yaptıramam" gibi güya güçsüz, örgütünden kopuk bir mahkûm imajı yansıtıyordu. Son görüşmenin notlarında tam tersi bir tablo var: Emir yağdıran, "Ben ne dersem o olur" diyen bir Öcalan.
İşte örnekleri: "Silahlı güçlerin pozisyonu ve geleceği hakkında Kandil bile tek başına karar veremez... Silahlı güçlerin sınır dışına çekilmesi konusunda bir anlaşmamız yok... Söyleyin onlara, demokratik özerklik anayasası konusunda çalışmaya başlasınlar..."

BÜTÜN DÜNYA GÜNDEMİNİ TAKİP EDİYOR: Öcalan daha önce Türkiye'de ve dünyada olup biteni izleyememekten şikayet ediyordu. Son görüşmenin notlarına bakılırsa maşallah her şeyden haberdar: "Diyarbakır'daki KCK davasını takip ediyorum... Eylemsizlik kararının Avrupa'daki yansımalarından memnunum... Avrupa Parlamentosu'nda yapılacak 7'nci Kürt Konferansı'na mesaj göndermek istiyorum..."

KCK’YLA İLGİLİ DEĞİŞEN SÖYLEM: Öcalan aylar boyunca KCK'yı "Öcü" ilan etti: "Çekilirsem yerimi KCK alır, özerklik ilan eder veya çeteler türer, bir de savaş patlak verir." Yeni söylemi: "KCK örgütlenmesini hızla tamamlamalı. Kürdistan illeri başta olmak üzere tüm il merkezlerinde kent konseyleri, ilçe ve köylerde ise bölge konseyleri kurmalı."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler