HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilecik'te deprem

Bilecik'te dün akşam saatlerinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Bilecik'te deprem

Bilecik'te 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversite Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesindeki verilere göre saat 19:09'da merkez üssü Bilecik'in Bozüyük ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Yerin 5 kilometre altında meydana gelen depremin büyüklüğü 4.7 olarak kaydedildi. Sarsıntı İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Bu arada Bilecik'in Pazaryeri ilçesi ile merkeze bağlı Yarhisar köyünde 2,7 ve 3,1 büyüklüklerinde iki artçı sarsıntı oldu.

Bilecik kent merkezindeki bir apartmanın çatı istinat duvarı sarsıntıdan dolayı yan tarafındaki boş arsaya devrildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Deprem nedeniyle devlet hastanesinin binasının duvarlarında sıva çatlakları oluşması nedeniyle hastalar önce tahliye edildi, sorun olmadığının belirlenmesinin ardından servislere yeniden alındı.

Bilecik Vali Vekili Metin Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binanın duvarlarında deprem nedeniyle sıva çatlakları oluştuğunu tespit edince tedbir amacıyla hastaları tahliye ettiklerini söyledi.

Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden gelen mühendislerin hastane binasında risk teşkil edecek sorun olmadığını saptadıklarını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

''Çatlakların sıvalarda oluştuğu tespit edilince hastaları yeniden hastanedeki servislere almaya başladık. Korkulacak bir durum yok. Kandilli Rasathanesinden depremin merkez üssünün merkeze bağlı Gülümbe köyü olduğunu öğrendik. Deprem nedeniyle Bilecik'te can ve mal kaybı yoktur. Sadece devlet hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 3 hasta tedbir amacıyla Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesine sevk edildi.''

Hastanede incelemelerde bulunan Çınar, hastanenin bahçesine çıkarılan hastalara bilgi verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler