HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar 18.00'den sonra artacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da kar yağışının saat 18.00'den sonra etkisini arttıracağını söyledi.

İstanbul'da kar 18.00'den sonra artacak

İSTANBUL (İHA) - Afet Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Topbaş, kent genelinde gece boyunca tuzlama çalışması yapılarak, ana ve ara arterlerin trafiğe açıl tutulduğunu söyledi. Sabah elektrik hatlarında arıza yaşandığını belirten Topbaş, "Metroda 50 dakika duraksama oldu. Güç kaynaklarımız var, istasyon ve yürüyen merdivenlere enerji sağlıyor. Dünyanın bir çok kentinde bu böyle. Metroya bir jeneratör veya güç kaynağı oluşturamazsınız. İGDAŞ'ın bazı noktalarında ufak sorunlar yaşandı. İSKİ pompalarında problem oldu. Hepsi halledildi. Şu an bir problem yok" dedi. Kadir Topbaş, gece boyunca, sokakta yaşayan 258 kişinin koruma altına alındığını ifade etti.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz hatlarında aksamalar yaşandığına da dikkat çeken Topbaş, "Okulların tatil olması, haftasonu olması İstanbul için önemli bir şans. Kar yağışı saat 18.00'den sonra kent merkezinde daha da yoğunlaşacak, rüzgar artacak. Gece hava sıcaklığının daha da düşmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler