HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar yağışı devam edecek

Havanın yarın sabah kar yağışlı olacağını, daha sonra da parçalı bulutlu olarak tahmin edildiğini belirten Güler, sıcaklığın ise '-3' düzeyinde seyredeceğini kaydetti.

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da son 3 gün de bölgeler itibarıyla metrekareye 30 ile 80 kilogram arasında düşen yağışlar alındığını belirterek, ''Ölçülen en yüksek kar kalınlığı ise yerleşim yerleri içerisinde Sarıyer'de 15 santimetre, yerleşim merkezleri dışında ise 20 santimetreyi bulmuştur'' dedi.

Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde yaptığı açıklamada, İstanbul'da etkili kar yağışı başlamadan vatandaşları uyardıklarını hatırlatarak, ''Meteorolojik tahminler doğru çıktı. İstanbul'da dün gece itibarıyla kaydedilen en düşük sıcaklık '-5' derece oldu. Bugün hafif kar yağışı devam ediyor, en düşük sıcaklığın da '-1' derece ile '-5' derece arasında değiştiğini biliyoruz'' dedi.

Havanın yarın sabah kar yağışlı olacağını, daha sonra da parçalı bulutlu olarak tahmin edildiğini belirten Güler, sıcaklığın ise '-3' düzeyinde seyredeceğini kaydetti. Güler, ''Çarşamba günü ise çok bulutlu olacak akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmurlu şekilde devam edecek, en düşük sıcaklık '-'3 derece en yüksek sıcaklık ise 4 derece olacak'' diye konuştu.

İstanbul'da perşembe gününden itibaren hava sıcaklığında hissedilir bir yükselmenin olacağını belirten Vali Güler, ''Lodos fırtınası ile beraber yağmur bekleniyor ve sıcaklıklarda belirgin derecede yükselecek. Sıcaklıkların 2 derece ile 7 derece arasında olması tahmin ediliyor. Cuma günü ise yine yağmurlu 5 ile 12 derece arasında hava sıcaklığının olacağı bekleniyor '' ifadesini kullandı.

Rusya üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava kütlesinin İstanbul'da etkili olacağı bilgilerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Güler, şunları kaydetti:

''İstanbul'da son 3 gün de bölgeler itibariyle metrekareye 30 kilogram ile 80 kilogram arasında düşen yağışlar alınmıştır. Ölçülen en yüksek kar kalınlığı ise yerleşim yerleri içerisinde Sarıyer'de 15 santimetre, yerleşim merkezleri dışında ise 20 santimetreyi bulmuştur. Çatalca ilçesine bağlı bazı köy yollarında kapanmalar yaşanmakla beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile açılmıştır. Kentte İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve karayollarının toplam 3 bin 738 personeli ve 897 aracıyla aksaklıklara müdahale edilmiştir. 245 ayrı noktada ve 9 bölgede müdahale yapılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve karayollarınca, solüsyon, tuz ve üre olarak 48 bin 393 ton malzeme kullanılmıştır.''

Vali Güler, ayrıca vatandaşlara yapılan uyarılara dikkat ettikleri için teşekkür ettiğini, 28 Ocak Perşembe günü muhtemel lodosa karşı da dikkatli olmalarını istedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler