HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İthal ingilizce öğretmeni geliyor

Eğitim-İş Genel Başkan Vekili Levent Akça yaptığı açıklamada, MEB’in 170 bin öğretmen açığı ve 350 bin atanmayı bekleyen öğretmen varken, yabancı öğretmen istihdam etmeye hazırlandığını ifade etti.

ANKARA (ANKA) - Eğitim-İş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), FATİH projesi kapsamında 4 yıllık bir süreçte ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda gibi ülkelerden toplam 40 bin İngilizce öğretmeni ithal etme hazırlığı içerisinde olduğunu savunarak, “KPSS yok, beklemek yok, sıra yok, tek şart yabancı olmak” dedi.

Eğitim-İş Genel Başkan Vekili Levent Akça yaptığı yazılı açıklamada, MEB’in 170 bin öğretmen açığı ve 350 bin atanmayı bekleyen öğretmen varken, yabancı öğretmen istihdam etmeye hazırlandığını ifade etti. Akça, “Anasınıfından itibaren yabancı dil öğretimi adı altında yapılmaya çalışılanların, pedagojik açıdan değerlendirilmesi yapılmış, gerekli altyapısı sağlanmış mıdır? İngilizce öğretmeni yetiştiren üniversitelerin eğitim politikaları ve niteliği gözden geçirilmiş, müfredatta gereken değişiklikler yapılmış ve bunlardan sonuç alınamadığı için mi, bakanlık çareyi İngilizce öğretmeni ithal etmekte bulmuştur” şeklinde konuştu.

MEB’in Türkiye’de kaç öğretmenin atama beklediğini bilmediğini savunan Akça, “Her fırsatta itibarı zedelenen öğretmenlik mesleği, bu proje ile beklendiği gibi bir yabancı dil seviyesi yaratmayacak; yalnızca sosyal ve eğitsel alanda kutuplaşmalara neden olacaktır. Eğitim-İş olarak eğitim projesi adı altında sunulan bu ‘ithal zihniyet ürünü’ uygulamayı kınıyoruz” dedi.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler