HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lağımdan tarihi eser çıktı

Erzincan'da kanalizasyon çalışması sırasında Osmanlı döneminin ilk yıllarına ait olduğu tahmin edilen 28 adet tarihi eserler bulundu.

Lağımdan tarihi eser çıktı

ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'da merkeze bağlı Kavakyolu beldesinde 15 Mart 2010 tarihinde yapılan kanalizasyon kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan tarihi eserler basına tanıtıldı. Parçalanmış küp içinde ortaya çıkan tepsi, tabak ve kaselerin Selçuklu İmparatorluğu son dönemine veya Osmanlı İmparatorluğu döneminin ilk yıllarına ait olduğu tahmin ediliyor.

Erzincan Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Abdulkadir Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya ile ilgililer katıldı.

Vali Abdulkadir Demir, Kavakyolu Belediyesi'nin kanalizasyon çalışmaları için iş makineleri yardımı ile açtığı çukurda bir küp içerisinde bulunan eserlerin zarar görmemiş olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, tarihi Taşçı Hamamı'nın restore edilerek müze haline getirilmesiyle birlikte tüm tarihi eserlerin burada sergileneceğini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler