HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar ne zaman etkisini kaybedecek?

Kar yağışı İstanbul'da Pazartesi akşamına kadar sürecek. Metrobüsler buzlanma yüzünden zaman zaman duruyor. Kar dolayısıyla şehirhatları vapur seferleri, maçlar ve şehir tiyatroları iptal edildi.

Kar ne zaman etkisini kaybedecek?

Kar yağışı İstanbul'da Pazartesi akşamına kadar sürecek. Metrobüsler buzlanma yüzünden zaman zaman duruyor. Kar dolayısıyla şehirhatları vapur seferleri, maçlar ve şehir tiyatroları iptal edildi.

[**

**](https://www.mynet.com/havadurumu)

[**

**](https://www.mynet.com/16-il-icin-kar-ve-kuvvetli-yagis-uyarisi-110100491503 )

[**

**](https://www.mynet.com/siddetli-firtinadan-korunma-yontemleri-110100491437 )

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/gunun-fotograflari/gunun-fotograflari-teller-bile-dondu/18/128268/sayfa/2/)

KAR MARMARA'YI EVE KAPATTI

İSTANBUL PAZARTESİNE KADAR KAR ALTINDA

Meteorolojik tahminlere göre Pazar ve Pazartesi günü de kar yağışının sürmesi bekleniyor. Pazartesi günü akşam saatlerine kadar, etkisini kaybetse de kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da hava ciddi şekilde soğuyacak, soğumakla kalmayıp 3 gün boyunca değerler "0" ın üstüne çıkmaycak. Cumartesi gecesinden itibaren 3 gün boyunca İstanbullular’ın tamamı günün her saatine "0" ın altında yaşayacak. Sıcaklığın ancak önümüzdeki haftanın ikinci günü, Salı günü öğlen saatlerinde "artı" değere yükseleceği öngörülüyor.

BUZLANMA ARTACAK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada başta Trakya olmak üzere yurdun iç ve doğu kesimlerinde don ve buzlanmanın olacağını açıkladı. Pazar günü ise, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt,Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağış etkili olacak...

YOLLAR KAPANDI

Yoğun kar yağışı Marmara Bölgesi'nde hayatı felç etti. Hamzabeyli sınır kapısı ulaşıma kapandı. İstanbul'un bazı semtleri ile Trakya'da Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a 3 saat süreyle elektrik verilemedi. İzmir-İstanbul Karayolu Balıkesir yakınlarında kar ve buzlanma nedeniyle trafik aksıyor. Her iki yönde de kilometrelerce araç konvoyu oluşurken, binlerce insan yolda perişan oldu. Tekirdağ Şarköy ve Aydın Nazilli'de 2 kişi donarak öldü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKOM'da yaptığı açıklamada, kar yağışının saat 18.00'den sonra artacağını, gece ise sıcaklığın iyice düşeceğini belirtti. İşte Topbaş'ın açıklamaları:

TOPBAŞ AÇIKLAMA YAPTI

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş karla mücadeleyle ilgili bilgiler verdi. AKOM'dan açıklama yapıyor.

- Öğleden sonra başlayan kar yağışı İstanbul'da etkili oldu. -2 ile -6 arasında seyrediyor. Yollarda bir sıkıntı yok, köy yolları dahil İstanbul'da yollar açık, trafikte sorun yok.

- Çünkü vatandaşlarımız evden çıkmamayı veya toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih etti, teşekkür ediyoruz.

- 770 aracımızla hizmetteyiz. Tuzlama ve temizleme işlemleri yapıyoruz.

- Çok doğru bir çalışma yaptığımız için hiçbir sorun yaşamıyoruz.

- 770 aracımızın 500'ünde bir sistem var. Tüm araçlarımızı takip ediyoruz, tüm bilgiler anında ulaşıyor. Nerede sorun varsa anında takip ediyoruz. Çatalca ve Silivri'de özellikle yoğun bir yağış var.

- Sokakta yaşayan 258 vatandaşımızı korum altına aldık. Deniz ulaşımında sadece bostancı-adalar işlem yapıyor. Metromuz çalışmakta problem yok.

- İstanbullulara uyarılarımızı dikkate aldıkları için teşekkür ediyoruz. Okulların tatil olması, hafta sonu olması trafiği daha da rahatkattı.

- Gece sıcaklık biraz daha düşecek, 18.00'den sonra yağış biraz daha artacak.

KAR UÇUŞLARI GECİKTİRDİ

İstanbul'daki özellikle öğlen saatlerde etkisini artıran kar yağışı, Atatürk Havalimanı uçuş trafiğinde kısa süreli gecikmelere neden oldu. Rüzgar hızının yaklaşık 90 kilometreye çıktığı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki 06-24 numaralı pisti uzatma çalışmaları nedeniyle kapalı tutulurken, iniş ve kalkışlar 18-36 numaralı paralel iki pistten yapılıyor. Almanya'daki kötü hava koşulları nedeniyle bu ülkeden İstanbul’a gelecek uçaklarda uzun rötarlar meydana geldi. Özellikle kar yağışının şiddetinin arttığı öğlen saatlerinde pistlerdeki temizlik çalışmalarından dolayı uçakların iniş ve kalkışlarında gecikmeler meydana geldi.Seferler 30 dakika ila 2 saat arasında gecikmelerle yapılabiliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) kar temizleme araçları pistlerde ve apronda çalışmalarını sürdürdü.Pistlerdeki frenleme değerleri de görevliler tarafından ölçülürken, kalkışa hazırlanan uçaklarda De-Icing adı verilen alkol,glikoz karışımı sıvıyla buzlanmaya karşı yıkandı.

Mehmetçik kurtardı

Trakya’da etkili olan yoğun tipide TEM yolunun Çerkezköy kesiminde çok sayıda araç mahsur kalınca askeri birlikler zırhlı araçlarla devreye girdi.

TANKLARLA KURTARDILAR

Meteorolojik uyarıları dikkate alarak iki ayrı kriz merkezi oluşturan 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanlığı ekipleri, yardım çağrılarına anında yanıt vererek mahsur kalan araçlara ulaştı.Bu araçları kariyerler kurtarırken, yolcular ve sürücüler askeri araçlara alınarak Çerkezköy'e getirildi.Trafik ekipleri başta TEM olmak üzere karayollarına zincirsiz araçların çıkışına izin vermedi.

İzmir-İstanbul yolunda kar esareti

İstanbul - İzmir Karayolu Balıkesir İl sınırları içerisindeki Çanakçı Rampaları´nda buzlanma nedeniyle trafik dün akşam saatlerinden itibaren güçlükle verilebiliyor. Karayolları ekiplerinin sürekli olarak tuzlama çalışması yaptığı yoldaki maddi hasarlı kazalar ve zincir takmadıkları için yolda kalan araçlar nedeniyle kilometrelerce konvoy oluştu. 12-13 saattir yolda olan araç sürücüleri ve şehirlerarası otobüs yolcuları perişan oldu.

Edremit'te mahsur kalan 16 araç kurtarıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle gece Edremit-Yenice kara yolunda mahsur kalan 6'sı yolcu otobüsü 16 araç, Edremit Belediyesine ait iş makinelerinin çalışması sonucu kurtarıldı. Balıkesir Valiliği Özel İdare Müdürlüğü ile Karayolları ekiplerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.AKOM: Kar pazartesi akşamına kadar sürecek

AKOM: Kar pazartesiye kadar sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada kar yağışının pazartesi akşamına kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

İstanbul'da karla gelen elektrik kesintisi

İstanbul'da kar yağışı ile birlikte Avrupa yakasında yaşanan elektrik kesintisi vatandaşların tepkilerine neden oldu. İstanbul'un bir çok semtinde dün gece saat 22.00 sıralarında başlayan kesintiler yüzünden kalorifer sistemleri çalışmadı. Beşiktaş, Fatih, Bayrampaşa, Şişli,Büyükçekmece'de halen elektrik kesintileri yaşanıyor.

AKOM'dan yapılan açıklamada İstanbul'daki elektrik kesintisiyle ilgili şu açıklama yapıldı: "Boğaz geçişi enerji hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle İstanbul'un bazı bölgelerinde 50 dakika süreyle elektrik verilemedi. Bedaş ve Ayedaş ekipleri arızayı kademeli olarak gideriyor, Kesinti olan bölgelere elektrik verilmeye başlandı.

Elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul metrosu Taksim- Atatürk Oto Saniye istasyonları arasında ulaşım aksadı. Elektriklerin verilmesiyle birlikte seferler normale döndü. İşlemelerde elektrik kesintisinde tüm trenler istasyonlara aküler yardımıyla gelebiliyor. Vatandaşlar trenlerde kalması söz konusu olmuyor. Vatandaşlar ilk istasyonda bekletiliyor. Elektrik nedeniyle bazı bölgelerde su kesintileri de yaşanıyor. Ayrıca Esenyurt'ta da yolların kapalı olduğu ve elektrik kesintisinin olduğu bildirildi.

UYARI

Elektrik kesintisi nedeniyle bazı bölgelerde doğalgaz kesintileri de meydana geliyor. Vatandaşlar elektrik kesildiğinde kombilerini mutlaka kapatmaları gerekiyor. Kapatılmadığı takdirde ani yüklenme ile bina girişlerinde bulunan regülatörlerde atmalar meydana geliyor. Bu tıkanıklığın giderilmesi için İGDAŞ acil yardım ekipleri çalışıyor. Ancak genel kesintilerde sorunun büyümemesi için Elektrik kesildiğinde kombiler mutlaka kapatılmalı. Elektrik geldikten sonra açılmalı."

İDO SEFERLERİ İPTAL

Bugün rüzgarın hızı yer yer 85 km’ye ulaştı. Bu yüzden 23 çatı uçtu, 10 ağaç, 7 telefon ve elektrik direği devrildi. İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Bandırma-Yenikapı 18.30, Bostancı-Yenikapı 18.00, Bandırma-Yenikapı 15.30, Kabataş-Kadıköy-Bursa 13.00, Bostancı-Yenikapı-Armutlu 10.30, Yalova-Pendik 9.30, Pendik-Yalova 9.30, Yalova-Yenikapı 9.00, Bursa-Kadıköy-Kabataş 9.00, Yenikapı-Bursa 7.30, Bursa-Yenikapı 7.30 seferleri kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

BAZI YOLLAR KAPANDI

Edirne'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayan Hamzabeyli sınırkapısı yolu ulaşıma kapandı. Ayrıca Süloğlu-Lalalpaşa, Uzunköprü Meriç, Keşan-Enez ve Keşan-İpsala ilçeleri arasında ulaşım sağlanamazken birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Karayolları Ekipleri ile İl Özel İdare Ekipleri tarafından karla kaplı yolların açılması için çalışmalar başlatıldı.

3 İL ELEKTRİKSİZ KALDI

Trakya Elektrik ve Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, enterkonnette sistemden enerji sağlanamaması nedeniyle bu sabah saat 08.00'den itibaren Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile ilçe ve köylerine üç saat süre ile elektrik verilemediğini açıkladı. Sistemin normale dönmesi nedeniyle bölgeye yüzde 30 eksikle enerji verildiği açıklandı. Elektriklerin kesilmesi nedeniyle kötü hava koşullarına rağmen kaloriferler çalışmadı, sular akmadı.

TEKİRDAĞ'DA BİR KİŞİ DONARAK ÖLDÜ

Aşırı soğuklar nedeniyle Şarköy'de bir kişi gece donarak öldü. Çatı katında tek başına yaşayan 75 yaşındaki İsmail Gültaş komşuları tarafından donmuş olarak bulundu.

AÇIK LİSE SINAVLARINA KATILIM AZ OLDU

Türkiye genelinde yapılan Açık Lise sınavlarına kar yağışı nedeniyle katılım az oldu. İlçe ve köylerden sınavlara ulaşım sağlanamaması nedeniyle çok sayıda vatandaş katılamadı.

KARAYOLLARINDA KAPALI YOLLAR

Edirne-Hamzabeyli (Bulgaristan Sn.) - Kar ve Tipi

Karaburun-(İzmir-Çeşme)Ayr.(Ulaşım Köy yolundan) - Sel

Güzeloluk-Ayrancı - Kar ve Tipi

Kayseri-Erciyes-Develi - Kar ve Tipi

Hacılar-Erciyes - Kar ve Tipi

Alaçam-Kızlan-Çerçiler - Kar ve Tipi

Hozat-Karaoğlan-Ovacık - Kar ve Tipi

Gümüşhane İl sınırı-Yağmurdere - Kar ve Tipi

Arhavi-Ortacalar - Heyelan Riski

(Borçka-Muratlı)Ayrımı-Camili - Kar ve Tipi

İyidere-İkizdere-İspir (Ovit Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

Of-Çaykara-Bayburt (Soğanlı Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

Bayburt-Çaykara (Soğanlı Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

Yomra-Üçpınar-(Trabzon-Gümüşhane)İl sn. - Kar ve Tipi

(Gümüşhane-Bayburt)Ayr-Uğrak-Dağbaşı (Salmankas Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

(Bayburt-Çaykara)Ayr.-İspir - Heyelan

Araklı-Uğrak-Dağbaşı (Salmankas Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi

Yukarı Narlıca-Bahçesaray - Kar ve Tipi

(Iğdır-Ağrı) İl sınırı-Cumaçay-Ağrı - Kar ve Tipi

(Kağızman-Tuzluca)Ayr.-Cumaçay - Kar ve Tipi

Gaziler-(Sarıkamış-Karaurgan)Ayr. - Kar ve Tipi

(Seydişehir-Akseki)Ayr.-Cevizli-Bademlibeli - Heyelan

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler