HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kardak'ta Türk-Yunan gerginliği

Yunan Sahil Güvenlik botunun Türk balıkçı teknesini taciz etmesi üzerine Türk Sahil Güvenliği olay yerine geldi

Kardak'ta Türk-Yunan gerginliği

Bodrum'a bağlı Gümüşlük Beldesi'ne 4,5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları'nda Türk ve Yunan sahil güvenlik botları arasında yaşanan gerginlik, İstanbul barosu avukatlarından Göray Karadut tarafından görüntülendi.

Yatıyla çıktığı gezintiden Gümüşlük'e dönerken Kardak yakınından geçtiği sırada bir Yunan botunun Türk balıkçı teknesine yanaştığını gören Karadut kamerasını çıkararak görüntü almaya başladı. Yunan sahil güvenlik botunun balıkçı kardeşler İsa ve İhsan Özyanık'ın kayığına beş metre kadar yaklaşıp, megafonla Gümüşlük'e dönmeleri çağrısında bulunması, Karadut tarafından görüntülendi.

Karadut'un kamerasına yansıyan taciz olayının hemen ardından Türk sahil güvenlik botu bölgeye geldi. Türk ve Yunan güvenlik botları birbirlerinin çevresinde seyrederken, Özyanık kardeşler de ağlarını toplayarak Gümüşlük'e döndü. Türk ve Yunan sahil güvenlik botlarının bildik görüntüleri, Yunan botunun Kilimli Adası'na doğru uzaklaşmasıyla sona erdi.

[Kardakta Türk-Yunan gerginliği](http://video.mynet.com/habervideo/Kardak-ta-Turk-Yunan-gerginligi/1265934/ "Kardakta Türk-Yunan gerginliği") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler