HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Kardeşim Mustafa Kemal kadar askerlik yaptı"

Sincan Cezaevi önünde açıklama yapan Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca, Mehmet Ali Ağca'nın tahliye sonrası askerlik şubesine götürülmesine tepki gösterdi.

ANKARA (İHA) - Gazeteci Abdi İpekçi'yi öldüren ve Papa 2. Jean Paul suikastçısı Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesinden önce Sincan Cezaevi önünde açıklama yapan Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca, "Kardeşim 32 yıldır askerlik yapıyor. Mustafa Kemal kadar askerlik yaptı" dedi.

Mehmet Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca Sincan Cezaevi önünde Ağca'nın avukatları ile birlikte açıklama yaptı. Ağca'nın tahliyesinden sonra askerlik şubesine götürülecek olmasına tepki gösteren Adnan Ağca, "32 yıldır askerlik yapıyor. Mustafa Kemal kadar askerlik yaptı. Bunu anlayan anlar" diye konuştu.

Adnan Ağca kardeşi Mehmet Ali Ağca'nın askerlik yapamayacağına dair sağlık raporunun bulunduğunu ancak buna rağmen tahliyesinin ardından askerlik şubesine götürüleceğini ifade etti. Kardeşinin el yazısı ile İngilizce olarak bir mektup gönderdiğini belirten Adnan Ağca, bu mektubu daha sonra basın mensuplarına dağıttı. Ağca'nın avukatı da tahliyenin ardından Mehmet Ali Ağca'nın GATA'ya götürüleceğini bir süre Ankara'da bir otelde konaklayacaklarını ve hiçbirşeyin basından gizli olmayacağını söyledi.

Avukat, Ağca'nın tahliyesinin ardından bir açıklama yapmayacağını daha sonra kendisinin uygun gördüğü bir zamanda açıklama yapacağını bildirdi. Gazetecilerin Ağca'nın Malatya'ya gidip gitmeyeceği yönündeki sorusu üzerine Adnan Ağca, durumun Mehmet Ali Ağca'nın askere alınıp alınmayacağının netleşmesinin ardından belli olacağını ifade etti. Ağca'nın kardeşine gönderdiği mektubu şöyle:

"Allah tektir, ölümsüzdür. Baba, oğul, kutsal ruh üçlemesi yoktur. Ben Tanrı değilim Allah'ın oğlu da değilim, Tanrı'nın hizmetçisiyim. Tüm evrende sadece kutsal ruh vardır. Kutsal ruh sadece Allah tarafından yaratılmış bir melektir. Dünyanın sonunu olduğunu iddia ediyorum. Tüm dünya bu yüzyılda yok olacak. Tüm insanoğlu bu yüzyılda yok olacak."

Ağca'nın tahliyesini çok sayıda yerli ve yabancı basın yakından takip ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler