HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıp olaylarında kara tablo

Son aylarda Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen 'kayıp' haberleri kamuoyunda farklı senaryolar konuşulmasına yol açarken, CHP'li Vekil konuyu Meclis'e taşıdı.

Son aylarda Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen 'kayıp' haberleri kamuoyunda farklı senaryolar konuşulmasına yol açarken, CHP'li Vekil konuyu Meclis'e taşıdı ve İçişleri Bakanı Atalay'a 'bu çocuklara ne oluyor?' diye sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Türkiye’deki kayıp çocuk sayısını sordu. Ekici, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, Türkiye’de son zamanlarda aniden kaybolan ve bir daha bulunamayan çocuk sayısının gün geçtikçe arttığını belirtti.

Çocukları kayıp olan veya kaçırılan çocukların ailelerinin büyük acılar çektiğini vurgulayan Ekici, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Ülkemizdeki kayıp çocuk sayısı kaçtır? İktidarınız döneminde yıllar itibariyle kaç çocuk vakası bildirildi, bunlardan kaç tanesi aileleriyle buluşturuldu? Kamuoyunda kayıp çocukları ’organ mafyası’ ile ilişkilendiren genel bir kanı mevcuttur. Bu kanının doğruluğuna ilişkin resmi bir tespit mevcut mudur? Kaçırılan çocukların kaçının organ mafyası, dilenci veya hırsızlık çetesi ile ilişkisi saptanmıştır?" Ekici, ayrıca, kaybolan çocukların bulunması konusunda, daha hızlı ve etkili sonuçlar alınması için yürütülen bir çalışmanın olup olmadığının da açıklanmasını istedi.

MARDİN'DE 5 ÇOCUK KAÇIRILMAK İSTENDİ

Mardin’in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı bir köyden 5 öğrenciyi kaçırmak istediği iddia edilen bir kişi, köylülerin durumdan şüphelenip Jandarmaya haber vermesi üzerine yakalandı. Mazıdağ Adliyesi'ne çıkartılan M.Ö., çocukların yakınları ve ilçe halkı tarafından linç edilmek istendi.

Polis, şüpheliyi adliye sarayına sokarken, vatandaşların adliye önünde bekleyişi sürüyor.Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Özcüle köyü Beşevler Mezrası'na dün akşam saatlerinde otomobili ile giden 47 yaşındaki M.Ö., köylülerle görüşerek köyden 5 öğrencinin ismini sayıp, bunların eğitimdeki başarılarından dolayı Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bilgisayar ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiğini ve çocukları ödüllerini almak üzere Mardin’e götüreceğini söyledi.

AYDIN'DAKİ KAYIP İKİ KARDEŞTEN HABER ALINAMADI

Aydın’da, bir ay önce kaybolan iki kardeşten hala haber alınamadı. Edinilen bilgiye göre, kentte mandıracılık yapan Kenan ve Sinan Demirhoş kardeşler, 25 Aralık 2009’da işe gitmek için erken saatlerde evlerinden ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu.

Güvenlik güçlerine oğullarının kaybolduğu ihbarında bulunan Demirhoş ailesi, aradan bir ay geçmesine rağmen çocuklarından haber alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.Baba Mustafa Demirhoş, Aydın Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, çocuklarının kullandıkları 09 KD 116 plakalı otomobili, olaydan bir gün sonra Ata Mahallesi’nde park halinde bulduğunu, ancak başka bir ize rastlanmadığını söyledi.

Oğullarının hayatta olduklarına inandıklarını belirten Demirhoş, kayboldukları gün, işlerinde kullanmak üzere yeni bir araba almak üzere evden çıktıklarını belirterek, "Çocuklarımın işleri gün geçtikçe iyiye gidiyordu. Bunun için de yeni bir araba alacaklardı. Kayboldukları gün, 5 bin TL peşinatı toplamaya çalışıyorlardı. En son çocuklarımla konuştuğumda 300 TL gibi çok az eksikleri kalmıştı. Daha sonra onlardan bir daha haber alamadık" dedi.Demirhoş, "Büyük oğlumun biri 3, diğeri 1,5 yaşında iki çocuğu var. Babalarının yolunu gözlüyorlar. Eğer çocuklarımı birileri kaçırdıysa, onların da evlatları vardır, bir an önce çocuklarımı bıraksınlar. Ne isterlerse vermeye hazırım" diye konuştu.

BİTLİS'TE İKİ GÜNLÜK BEBEK HASTANEDEN KAÇIRILDI

Bitlis'in Tatvan İlçesi'ndeki Kadın ve Çocuk Hastanesi'nde 2 günlük erkek bebeğin, kimliği belirsiz bir kadın tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Polis geniş çaplı araştırma başlatırken, idari soruşturma kapsamında da yenidoğan servisi hemşireleri A.İ. ile Z.S. açığa alındı.

Önceki gün doğum sancıları tutan Hülya Ulus, eşi tarafından Tatvan Kadın ve Çocuk Hastanesi'ne getirildi. Hülya Ulus burada bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Ancak bebek, kusma yüzünden yeni doğan servisinde yatırılarak kontrol altında tutulmaya başlandı. Dün saat 15.00 sıralarında çocuğun emzirme saati geldiğinde annesinden önce kimliği belirsiz bir kadın servise girerek hemşireden bebeği emzirmek için izin istedi. Bir süre sonra bu kez anne Hülya Ulus bebeği emzirmek için servise gelince hemşirden duyduğu sözler karşısında şoke oldu. Bebeğin bir başka kadın tarafından alınıp kaçırıldığını anlayan anne Ulus, hastane yetkililerine ve eşine haber verdi.Bunun üzerine polis olayla ilgili geniş çaplı bir araştırma başlattı. İdari soruşturma kapsamında da yenidoğan servisinde görevli A.İ. ile Z.S. adlı hemşireler açığa alındı. Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ve Emniyet Müdürü İlker Yelden de hastaneye gelerek olay hakkında bilgi aldı.

KAYSERİLİ ÇOCUKLAR BULUNAMADI

Kayseri’de Ramazan Bayramı’nın 2. günü kaybolan çocuklardan 4 aydır haber alamayan aileler, Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 4 kız çocuğunu kaçırmak isterken yakalanan Mahmut Ökmen’in (45) cep telefonu görüşmelerinin incelenmesini istedi.Kaybolan çocuklardan Ahmet Tuna Tekin (9) ile kız kardeşi Dilruba Tekin’in (6) gözü yaşlı annesi Leyla Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin’in Mazıdağı’ndaki olayı dün akşam televizyonlardan duyunca umutlarının yeniden arttığını ve sabaha kadar uyuyamadığını anlattı.Tutuklanan Mahmut Ökmen’in cep telefonu kayıtlarının ve diğer bağlantılarının incelenmesini isteyen Leyla Tekin, şunları söyledi:

"Her çocuk kaçırma olayını duyunca heyecanlanıyoruz. Mazıdağı’ndaki olayın sanığının yakalanması bizim için yeni bir umut oldu. Mahmut Ökmen adlı bu kişinin cep telefonları polis tarafından incelenirse belki bir ipucu bulunabilir. Bu tür kişiler birbirleriyle bağlantılı olabilir, bu işin ticaretini yapıyor olabilirler. Bu kişinin cep telefonu geçmişe dönük olarak incelensin istiyoruz." Çocukları kaybolduğundan beri sağlığının bozulduğunu ancak umutlarının sürdüğünü ifade eden baba Hamza Tekin de Mazıdağı’ndaki olayın iyi incelenmesini istedi. Kaybolan çocukların en büyüğü olan Türkan Ay’ın (11) babası İbrahim Ay da dün tutuklanan Ökmen’in cep ve ev telefonlarının incelenmesini isteyerek, "Bu çocuklar kaybolmadı, kaçırıldı. Bizim çocuklarımız da benzer bir kandırmacayla kaçırılmış olabilir. Bu olayın bizim çocuklarla bir ilgisi olabilir. Bu bizim için yeni bir umut oldu. Ökmen’in ve çevresindeki kişilerin, ilişkisi olduğu kişilerin cep telefonları incelensin" diye konuştu. Kayseri’nin Talas ilçesinde 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kız kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay, bayramın 2. günü şeker toplamak için evlerinden ayrılmış, ancak geri dönmemişti.

GÜNEYDOĞU'DA GEÇEN YIL 187 KİŞİ KAYBOLDU

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki 8 ilde geçen yıl 80’i çocuk olmak üzere toplam 187 kişi koyboldu. Kaybolan bu kişilerden bugüne kadar hiç bir haberi alınmadı. Bölgede 99 kişiyle en fazla kaybolan insan sıralamasında Diyarbakır ilk sırada yeraldı.

Mardin’in Mazıdağ ile Nusaybin İlçesi’nde dün yaşanan çocuk kaçırma olaylarının ardından, Bingöl’de geçen cuma günü kaybolan Asliye Ayaz ile Zeynep Varış’ın cesetlerinin bulunmasının ardından gözler yine kaybolan kişilere çevrildi.

Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Bingöl, Elazığ ve Tunceli’de 2009 yılında 80’i çocuk, 107’i yetişkin 187 kişi kaybolduğu bildirildi. Bu illerin Emniyet Müdürlüğü’nün resmi internet sitelerinde kaybolan kişilerin kayıp tarihleri, doğum yeri, tarihi, fotoğrafları, kilo ve boy bilgileri ayrıntılı şekilde yeraldı.

Bu bilgilere göre, geçen yıl kaybolan kişilerin sayıları illere göre şöyle sıralandı: Diyarbakır: 22’si kız 15’i erkek çocuk, 35 kadın, 27 erkek yetişkin olmak üzere, 99 kişi.

Batman: 15’i kız 6’sı erkek çocuk, 14 kadın 1 erkek olmak üzere 36 kişi.

Şırnak: 1’i kız 4’ü erkek çocuk, 4 kadın, 6 erkek üzere 15 kişi.

Elazığ: 1’i kız, 6’sı erkek çocuk, 3 kadın 1 erkek olmak üzere 11 kişi.

Mardin: 3’ü kız 1’i erkek çocuk, 6 kadın olmak üzere 10 kişi.

Siirt: 4’ü erkek çocuk, 5 kadın 1 erkek olmak üzere 10 kişi.

Bingöl: 1’i kız çocuk, 2 kadın ve 1 erkek olmak üzere 4 kişi.

Tunceli: 1’i erkek çocuk, 1 erkek olmak üzere 2 kişi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler