HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu Gediktepe'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile birlikte, 9 askerin şehit olduğu Gediktepe bölgesine gitti.

Kılıçdaroğlu Gediktepe'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak sınırı bölgesindeki siper ziyaretinde Silahlı Kuvvetler’in, karakolların ve sınır birliklerinin terörle mücadele konusundaki kararlılıklarına şahit olduğunu belirterek “Bu gezi, CHP’nin terörü önleme ve terörle mücadele konusunda ki kararlılığının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/kilicdaroglu-gediktepe-de-kilicdaroglu-gediktepe-de/6171/159701/)

[

****](http://%20http//aktuel.mynet.com/galeri/haber/erdogan-mevzilerde-erdogan-ve-basbug-o-siperde/6108/157536/sayfa/5/)

[**

**](https://www.mynet.com/tskdan-comelme-aciklamasi-110100518643)

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/erdogan-mevzilerde-erdogan-ve-basbug-o-siperde/6108/157540/sayfa/1/))

CHP’den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Siirt Pervari’de şehit veren Sarıyaprak karakolu ile Doğanköy’ü ziyaret etmek ve Türkiye-Irak sınırının sıfır bölgelerinde incelemeler yapmak için bu sabah saat 09.00’da askeri uçakla Ankara’dan ayrıldı.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile birlikte askeri havaalanından hareket eden Kılıçdaroğlu’na Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve 2.Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel de eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, Siirt Havaalanı’na indikten sonra helikopter ile Pervari ilçesine bağlı Doğanköy’e gitti. 3 şehit veren köy halkına ve şehit yakınlarına taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, köylülerin sorunlarını da dinledi. Köylüler Kılıçdaroğlu’ndan yol, su ve sağlık sorunlarına çözüm istediler.

Kılıçdaroğlu ve Sav daha sonra önceki gece bir üsteğmen ile bir uzman çavuşun şehit olduğu Sarıyaprak karakoluna gitti ve şehit üsteğmen ve şehit uzman çavuşun silah arkadaşlarına başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, Sarıyaprak karakoluna yaptığı ziyarette TSK’nın ve güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu daha sonra sınıra giderek Şırnak’ın sıfır noktasındaki Gürvil karakolunda da incelemeler yaptı ve öğle yemeğini askerlerle birlikte yedi.

Kılıçdaroğlu, bunun ardından Sav, Orgeneral Başbuğ, Orgeneral Koşaner ve Orgeneral Özel ile sınır hattı üzerinden yollarına devam ederek Çukurca’ya geçti. Kılıçdaroğlu, Çukurca’da brifing aldıktan sonra Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki siperleri de ziyaret etti ve nöbetteki askerlerle görüştü.

Kılıçdaroğlu, Pervari, Şırnak, Çukurca ve sınır hattındaki siperlerde incelemelerini tamamladıktan sonra Zap vadisi üzerinden helikopterle Van’a hareket etti ve Van Havaalanı’ndan Ankara’ya döndü.

Kılıçdaroğlu, ziyaretine ilişkin yaptığı değerlendirmede bu ziyaretinde Silahlı Kuvvetler’in, karakolların ve sınır birliklerinin terörle mücadele konusundaki kararlılıklarına şahit olduğunu belirterek, verilen brifingde de Irak’tan sızmalara ve Kuzey Irak’taki otorite boşluğuna dikkat çekildiğini ve bu konunun mutlaka değerlendirilmesinin istendiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Bu temas ve incelemeler bize göstermiştir ki, siyaset bu kadar ciddi sorunlara rağmen maalesef çözüm üretememiştir. AKP de bu olayı siyasi bir malzeme olarak kullandığı için sorunu çözememiş ve bu kritik noktaya gelinmesine neden olmuştur. Bu gezi, CHP’nin terörü önleme ve terörle mücadele konusunda ki kararlılığının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Geziden çok önemli değerlendirmeler ve notlarla ayrıldık.”

Kılıçdaroğlu’nun bölge ziyaretiyle ilgili fotoğraflar CHP’nin internet sitesi www.chp.org.tr’ye de konuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siper ziyaretinde çömelirken görüldüğü fotoğrafları eleştiren ve siperde çömelmeyeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu’nun siperdeki fotoğrafında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile ayakta durduğu görülüyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler