HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kış geri geldi

Kayseri'de dün aralıklarla devam eden kar yağışının, meyve bahçelerinde zarara neden olmasından endişe ediliyor.

Kar yağışı nedeniyle Kayseri'de gece hava sıcaklığı eksi 5 dereceye kadar düştü. Erciyes Kayak Merkezinde ise kar kalınlığı 10 santimetre artarak 90 santimetre oldu.

Kar yağışının özellikle meyve ağaçlarına zarar vermesinden endişe duyulduğunu kaydeden Tarım İl Müdürü Adnan Akay, hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını belirterek şunları söyledi:

''Hava sıcaklığının eksi 5 dereceye düşmesi nedeniyle, erken bahara aldanarak çiçek açan kayısı, elma, badem, erik ve armut ağaçlarının zarar görmesinden korkuyoruz. Zira meyve ağaçları çiçek açtıktan sonra en çok eksi 4 dereceye kadar dayanabiliyor. Kar ve yağmur sonucu hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düşmesi, endişelerimizi artırıyor. Kayseri kent merkezinde ve bağlı ilçelerde ekiplerimiz bahçelerde inceleme yapmaya başladı. Meyve ağaçlarının ne derecede zarar gördüğü yarına kadar belli olacak.''

-DOĞU ANADOLU'DA KIŞ-

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 12 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bölgede yüksek kesimlerde aralıklarla görülen kar yağışı, bazı köylere ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Erzurum'da 1, Ardahan'da 11 olmak üzere toplam 12 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdarelere bağlı karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarının açılması için çalışmasını sürdürdüğü öğrenildi.

Bu arada, Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahan'da eksi 10, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Kars'ta eksi 3, Iğdır'da 0 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da 0, Erzurum'da 5, Erzincan ve Kars'ta 9, Ağrı 14 ve Iğdır'da 16 derece olacağı tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler