HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızılay Haiti’deki için kriz masası oluşturdu

Türk Kızılay’ı Karayip Denizi’nde bulunan ada ülkesi Haiti yakınlarında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin ardından, kriz masası oluşturdu.

Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada Haiti’de meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin çok sayıda ev ile birlikte bir hastanenin de zarar görmesine neden olduğu belirtilerek, Küba ve Dominik Cumhuriyeti’nden de hissedilen depremde çok sayıda kişinin yaralandığı ve can kayıplarının da olabileceği bildirildi.

Depremin ardından Haiti resmi makamlarının halka yönelik tsunami uyarısında bulunduğu kaydedilen açıklamada, deprem haberinin alınmasının hemen ardından ise Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi’nde kriz masası oluşturulduğu belirtildi. Açıklamada, “T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak, Haiti resmi makamları ve Haiti Kızılhaçı ile iletişime geçilerek taziye mesajları iletildi ve Türk Kızılayı’nın yardıma hazır olduğu mesajı verildi. Bölgede ihtiyaç duyulabilecek insani yardım malzemesinin afet bölgesine ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Türk Kızılayı gelişmeleri yakından takip etmektedir” denildi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler