HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızım buluğ çağına girdi, bundan sonra böyle

Van'da da ilköğretim öğrencisi okula türbanla girmek istedi.

Kızım buluğ çağına girdi, bundan sonra böyle

Van'da Vali Mithatbey İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi E.S., türbanla okula girmek isteyince, okul yöneticileri tarafından engellendi. Bu duruma tepki gösteren E.S.'nın babası Memduh Sönmez, "Kızım buluğ çağına girdi. Bundan sonra okula böyle göndereceğim. Kızımın örtülü okuması için sonuna kadar gereğini yapacağım" dedi.

Adana, Mersin ve Diyarbakır'ın ardından Van'da da ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki E.S. bugün ilk kez türbanla derse girmek istedi. Babası Memduh Sönmez ile birlikte sabah Vali Mithatbey İlköğretim Okulu'na gelen E.S. okul yönetimi tarafından derse alınmayınca, evine gitmek zorunda kaldı.

Kızının derslere türbanlı girmesini isteyen bir markette çalışan baba Memduh Sönmez ise okulda kalarak, okul yöneticilerini ikna etmeye çalıştı. Sönmez ile okul yöneticileri arasında bu nedenle kısa süreli tartışma oldu. Kızının buluğ çağına girdiğini ve bu yüzden saçı açık okula gitmesine izin vermeyeceğini belirten 4 çocuk babası Sönmez, bu konuda ısrar edeceğini söyledi. Kanunen kızların başörtüsünden dolayı eğitimden geri bırakılamayacağını iddia eden Sönmez, şöyle konuştu:

"Ben inancım gereği kızımı böyle okula göndereceğim dedim. Tepki gösterdiler. Böyle gönderemezsiniz dediler. Sınıf öğretmeni de derse almadı. Ben kızımın bu durumda okula gitmesine engel olmayacağım. Ama onlar engellerse birşey diyemem. Ben her gün okula bu şekilde göndereceğim. İsterse alsınlar isterse almasınlar. Çocuğun eğitimden geri kalması benim sorunum değil. Benim sorunum inancım. Ben inancımı yaşarım. Kızım şimdiye kadar küçüktü. Şimdi 12 yaşına geldi büyüdü. Ben bir dernek üyesi değilim. Beni sadece inancım yönlendiriyor. Okul yönetimi sınıfta açsın dediler, ben bunu kabul etmedim. Devlet çocuğuma el koyarsa hakkımı savunurum. Çocuğumu zorla elimden alamazlar. Ben çocuğumu inancım gereği örtülü okula gönderiyorum. Bundan dolayı kızımı elimden alsalar ben de hakkımı savunurum."

Memduh Sönmez'in çocuklarından en büyüğünün E.S. olduğu, üç erkek çocuğundan en küçüğünün 5 yaşında olduğu, diğer iki çocuğunun ise aynı okulda 4 ve 2'nci sınıfta okulduğu öğrenildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler