HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmara'da kar ve buzlanma bekleniyor

Yarından itibaren kar beklendiği belirtilerek, buzlanma ve dona karşı uyarıda bulunuldu.

BURSA (A.A) - Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de yarından itibaren kar beklendiği belirtilerek, buzlanma ve dona karşı uyarıda bulunuldu.

Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürü Ramazan Özger, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, sorumlu oldukları Bursa, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olduğunu bildirdi.

Özger, bölgede 20 Ocak Çarşamba günü öğle saatlerine kadar yağmur ve kar yağışının etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (3-5 derece) azalacağını belirten Özger, sıcaklıkların gündüzleri 3-5 derece, geceleri ise 0 ile -3 derece civarında olacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Rüzgarın kuzey yönlerden orta (saatte 30-40 kilometre), zaman zaman kuvvetli (saatte 40-50 kilometre) eseceği tahmininde bulunan Özger, beklenen kar yağışının neden olabileceği buzlanma ve dona karşı vatandaşları ve ilgilileri tedbirli olmaya çağırdı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler