HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öcalan'ı izleyecek cihaz 400 TL'ye alındı

Adalet Bakanlığı, Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmeleri bilgisayar aracılığı ile yazıya dönüştüren 400 TL tutarında bir cihaz alındığını bildirdi.

ANKARA (ANKA) - Adalet Bakanlığı, İmralı’da hükümlü bulunan terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmeleri bilgisayar aracılığı ile yazıya dönüştüren 400 TL tutarında bir cihaz alındığını, cihazın 600 bin TL olduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada bugünkü bazı basın yayın organlarında “İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sesi yazıya dönüştüren 600 bin TL tutarında cihaz alındığı” yönünde yanlış bilgilere dayalı bir haberin yer aldığı ifade edildi. Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmelerin bir kayıt cihazıyla kayıt altına alınmasına infaz hakimi tarafından karar verildiği, alınan kayıtların çözümleri yapılarak konuşmalarda yasa dışı bir hususun varlığı halinde bu çözümlerin, hükümlü ve avukatlar için yasal gereği yapılmak üzere infaz hakimliğine sunulduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu kayıtların hatasız ve seri şekilde yazılı tutanak haline getirilerek adli mercilere iletilmesi amacıyla konuşma seslerini bilgisayar aracılığıyla yazıya dönüştüren 400 TL tutarında bir cihaz alınmıştır. Cihazın 600 bin TL olduğu bilgisi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu kayıt ve çözüm işlemi tamamen mevzuat çerçevesinde sadece adli mercilere hizmet amacıyla gerçekleştirilmektedir.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler