HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Serbest kalan çocuklar: Pişman değiliz

Polisleri taşladıkları iddiasıyla tutuklanan yaklaşık 80 çocuk, tahliye edilmeye başlandı.

Serbest kalan çocuklar: Pişman değiliz

Adana ve Mersin'de terör örgütü PKK yanlısı yasa dışı gösterilere katılırken, polisleri taşladıkları iddiasıyla tutuklanan yaklaşık 80 çocuk, bu konudaki yasal değişikliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte tahliye edilmeye başlandı. Serbest kalan çocuklardan 15 yaşındaki A.B. ile amcasının oğlu 16 yaşındaki V.B., ailelerine sevinçle sarılırken, pişman olmadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylaması ile yürürlüğe giren 6 bin 8 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliğin yürürlüğe gidmesi üzerine, bir bölümü daha önce yargılanıp ceza alan, bazıları tutuklanıp yargılamaları süren, bazıları kısa süre önce tutuklanıp, haklarındaki soruşturmanın tamamlanıp dava açılması beklenen 18 yaşından daha küçük sanık ve şüphelilerin dosyaları incelenerek haklarında ara kararlar verildi. Dün gece yanısı başlayan tahliyeler bu sabahtan itibaren hızlandı.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Tahliye edilen çocuklar, aileleriyle kucaklaştı. Adana'nın Ova Mahallesi'ndeki gösterilere katıldıkları için 20 gün önce tutuklanan A.B. ile aynı mahalledeki gösteriye katıldığı iddiasıyla 2 hafta önce tutuklanan amcaoğlu V.B. de tahliye oldu. Anne ve babalarına sarılıp, özgürlük mutluluğunu yaşayan çocuklar, arkadaşlarıyla da kucaklaştı. Mahalledeki eyleme katıldığı için tutuklandığını anlatan A.B., "Polisi taşladık, o nedenle beni tutukladılar" dedi. A.B., bu olaydan ders alıp almadığı sorusuna, "Cezaevi güzeldi. Pişman değilim" dedi. V.B. de, "Keşke sadece çocuklar için değil, cezaevindeki diğerleri de çıksaydı" derken, pişman olmadığını söyledi.

A.B.'nin babası Mehmet Emin B. ve annesi Behiye B. ile A.B.'nin babası Şefik ve annesi Hüsne B. de, çocuklarına kavuştukları için mutlu olduklarını kaydederek, "Çocuklar cezaevinde olmasın, kimse kalmasın. Herkes ailesinin yanında olsun. Akan kan dursun, herkes mutlu olsun" diye konuştu.

Çocukları mahkemede savunan avukat Vedat Özkan, çocuk suçluların kaldığı Adana'nın Pozantı ile Ceyhan ve Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki cezaevinde, gösterilere katıldıkları için tutuklanan 80 kadar çocuğun tutuklu bulunduğunu belirterek, şöyle dedi;

"Bu çocukların tahliyelerine dün başlandı. Şu ana kadar 60 civarında çocuk tahliye oldu. Diğerleriyle ilgili işlemler de sürüyor. Bu kapsamda, dava açılıp, yargılananlar ilgili mahkemece, dava açılmayanlar da soruşturmayı yürüten savcılıkların nöbetçi mahkemeye başvurusuyla tahliye ediliyor. Bundan sonra bu çocukların dosyaları da özel yetkili mahkemelerden alınıp, çocuk mahkemelerine verilecek. Davalara çocuk mahkemelerinde bakılacak."

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler