HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siirt'te 2 kamu görevlisi açığa alındı

Siirt Valisi Necati Şentürk, kentte bir ilköğretim okulunda meydana geldiği iddia edilen ''nitelikli cinsel istismar olayı'' ile ilgili 2 kamu görevlisinin açığa alındığını bildirdi.

Vali Şentürk, düzenlediği basın toplantısında, iddiaların ''nitelikli cinsel istismar olduğunu ve soruşturmanın gizli yürütüldüğünü'' kaydetti.

Şentürk, şunları söyledi:

''Valilik olarak yapılması gereken her şey yapılmıştır. Şüphelilerin ortaya çıkarılmasında bilgi ve belgelerin toplanması esnasında, çocukların yaşlarının küçük olması ve ilerideki psikolojik durumları göz önünde bulundurularak emniyet teşkilatı psikologla birlikte çalışma yürüttü.

İki kamu görevlisi açığa alındı. Bunlar hakkında muhakkik görevlendirilmiştir. Ayrıca bağlı oldukları Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden de müfettiş istenmiştir. Olayda adli açıdan gizlilik kararı alınmıştır. Biz teşkilat olarak psikologlardan yardım aldık. Aynı zamanda sosyal hizmetleri il müdürlüğü ile çalıştık. Öğrencilerimizden ya da mağdur kızlarımızdan iki tanesi il dışında ve bir sosyal hizmetler il müdürlüğüne ait kuruluşta himaye altında, yani koruma altına alınmıştır. Yaklaşık 25 kişi gözaltına alınmış. Bunlardan 15'i tutuklanmıştır. Bunların arasında polis ve asker yoktur.''

Bu arada, kız çocuklarından birinin okuduğu ilköğretim okulu müdür yardımcısının da olayla ilgili arandığı bildirildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler