HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şok eden bebek ve kız mumyası

Bebek mumyasının saçlarının bir kısmının hala yerinde olması dikkatlerden kaçmazken, mumyaların Aksaray Müze Müdürlüğü'nde sergileneceği öğrenildi.

Şok eden bebek ve kız mumyası

AKSARAY (CİHAN) - Aksaray'da Bizans dönemine ait iki adet mumyanın bir şahıs tarafından satılacağı ihbarını alan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin operasyonunda, Bizans dönemine ait bir adet Hıristiyan bebek mumyası, bir adet Hıristiyan çocuk mumyası ve Roma dönemine ait 4 Sikke ile bir sürahi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, aldıkları istihbari bilgiler sonucu araştırma başlattı. Murat B.(38) isimli şahsın, elinde mumya olduğunu söyleyerek alıcı aradığını öğrenen ekipler, şahıs ile bağlantıya geçtiler.

Sivil ekiplerin alıcı kılığında görüştüğü Murat B.'nin evine baskın yapıldı. Polisleri bir anda karşısında gören şahıs, evinin bahçesinde sakladığı kız çocuğu ve bebeğe ait olan iki adet mumyayı koli içinde buldu.

Yapılan aramada, 4 adet tarihi sikke ve 1adet tarihi sürahi ele geçiren ekipler, Murat B'yi gözaltına aldı. Mumyalar ve tarihi eserlerin hangi döneme ait olduğunun belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Her iki mumyanın da Bizans dönemine ait olabileceği öğrenilirken, Aksaray Müze Müdürlüğü ekipleri, mumyalarla ilgili araştırma başlattı.

Bebek mumyasının saçlarının bir kısmının hala yerinde olması dikkatlerden kaçmazken, mumyaların Aksaray Müze Müdürlüğü'nde sergileneceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler