HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Süreyya Ayhan'ın ödülleri geri alınmayacak

Süreyya Ayhan'ın ödülleri geri alınmayacak

ANKARA (İHA) - Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, yapılan doping kontrollerinde numunelerinde 2 adet yasaklı madde bulunan milli atlet Süreyya Ayhan'ın ödüllerinin geri alınmayacağını söyleyerek, "Geriye doğru bir şeyin işleyeceğini zannetmiyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Genel Müdürlük Binası'nda Çin'in başkenti Pekin'de yapılan 9. Büyükler Dünya Wushu Şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran milli sporcu Hüseyin Dündar ve antrenörleri kabul etti. Atalay, Çin'de düzenlenen Dünya Wushu Şampiyonası'nda Hüseyin Dündar'ın Wushu tarihinde ilk defa Türkiye'ye altın madayla kazandırdığını belirterek, başarılarından dolayı yönetimi ve kendisini tebrik etti. Wushu'nun Pekin Olimpiyatlarında ilk defa gösteri sporu olarak yer alacağını belirten Atalay, dünyada da çok yaygın bir spor olan Wushu'nun hem gösteri sporu olduğunu hem de olimpiyat sporu olarak devam edeceğini söyledi. Wushu Federasyonu'nun çiçeği burnunda bir federasyon olduğunu ifade eden Atalay, merkez danışma kurulunun kararıyla bir yıl önce kurulduğunu, ve sponsorlardan da ciddi destek alan bir federasyon olduğunu kaydetti.

Wushu'da altın madalya kazanan milli sporcu Hüseyin Dündar ise, son dünya şampiyonasına 88 ülkeden sporcunun katıldığını belirterek, Asyalıların bu sporda çok iyi olduklarını ve bütün rakiplerinin de Asyalı olduğunu söyledi. Dündar, bütün maçların oldukça zorlu olduğunu ancak hepsinden galibiyetle ayrıldığını dile getirerek, "İnanılmaz bir gururdu. Bana güvenen antrenörlerimize hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Kamp dönemi ve herşey çok iyiydi. Hedefim olimpiyatlarda da madalya almak" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Atalay, Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi milli atlet Süreyya Ayhan'a yapılan son doping kontrollerinde numunelerde 2 adet yasaklı madde bulunmasıyla ilgili olarak ise, "Üzüntü duyduk. Gelişmelerle ilgili federasyon başkanımız kamuoyunu bilgilendirdi. Benim daha fazla bir şey söylemem gerekmiyor" dedi.

Atalay, milli atlet Süreyya Ayhan'ın 'Bana komplo yapıldı' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise, "Bu konuda federasyon başkanımız gerekli açıklamaları yaptı. Atletizm Federasyonu, özerk bir federasyon. Özerk olan 55 federasyonumuzdan birisidir. Özerk federasyonumuzun kendi işlerini en iyi şekilde takip ettiğini düşünüyorum. Ben genel müdürlük olarak bu konudaki süreci değerlendirmek ve bilgi vermek gibi önemli görevleri federasyonumuzun çok iyi yapacağına inanıyorum" dedi.

Bir gazetecinin "Süreyya Ayhan'a verilen ödüller geri alınacak mı ?" şeklindeki sorusu üzerine Atalay, "Ben varsayımlarla hareket edemem. Ben genel müdürüm. Geriye doğru birşeyin işleyeceğini zannetmiyorum. Bu konuda Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin hem de Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun çalışmaları Türkiye için referanstır. Sporda uluslararası kurallara bağlıyız. Bu konuda herhangi bir bilgi vermem doğru değildir. Federasyon zamanı gelince hepimizi bilgilendirecektir" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler