HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tatlıses'i vuran kişi yakalandı!

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyla ilgili olarak İstanbul polisi çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.Tatlıses'e saldırıda tetiği çeken ismin Abdullah Uçmak olduğu belirlendi.

Tatlıses'i vuran kişi yakalandı!

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının ardından başlatılan operasyonda, Tatlıses'le daha önceki yıllarda da aralarında husumet bulunan Abdullah Uçmak ve adamları gözaltına alındı.

[**

**](https://www.mynet.com/tatlisesin-kani-akana-kadar-110100560855)

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/magazin/turkiyeden/ibrahim-tatlises-vuruldu-tatlisesi-vuranlar-yakalandi/7504/193372/sayfa/1/)

[

****](https://www.mynet.com/tatlisesin-vurulma-ani-110100560677?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_3)

Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu akşam saatlerinde 25 farklı adrese yapılan baskında 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında saldırıyı düzenleyen otomobilde bulunan kişilerde bulunuyor. Olayda kullanılan otomobil ve kaleşnikof tüfekte ele geçirildi. Üç ay önce cezaevinden tahliye edilen Abdullah Uçmak’ın İbrahim Tatlıses’ten yeniden para istediği alamayınca adamlarıyla birlikte saldırıyı planladığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İbrahim Tatlıses’in vurulmasının ardınan başlatılan operasyon bu akşam saatlerinde sonuçlandı. Polisin güvenlik kamera görüntülerinden plakasını tespit ettiği otomobilin kiralık bir araç olduğunu söyledi. Kiralık otomobilin üzerinde kiralama şirketi tarafından çalınmaya karşılık GPS cihazı olduğu belirlendi. Otomobilin bulunduğu yeri gösteren bu cihaz sayesinde otomobil takibe alındı. Polis ilk andan itibaren takip ettiği otomobil sayesinde saldırıya katılan tüm kişileri tek tek belirledi. Yapılan telefon dinlemeleri sırasında saldırıyı İbrahim Tatlıses’le daha önceden husumeti bulunan Abdullah Uçmak ve adamları tarafından yapıldığı öğrenildi. Bu gelişme üzerine saldırıya katılan kişilerin tek tek belirlenmesinin ardından akşam saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı.

Organize suçlar şube müdürlüğü tarafından 25 ayrı adrese yapılan baskınlarda aralarında Abdullah Uçmak’ında bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Olayda kullanılan otomobil ve kaleşnikof marka otomatik silahta ele geçirildi. Gözaltına alınan kişilerden çok sayıda tabancada yakalandığı öğrenildi.

YİNE PARA İSTEMİŞ
İbrahim Tatlıses’e silahlı saldırı girişimi bulunmak suçundan cezaevinde bulunan ve 2010 yılının Kasım ayı içinde cezaevinden tahliye olan Abdullah Uçmak’ın İbrahim Tatlıses’e telefon açarak para istediği öğrenildi. İbrahim Tatlıses’in para vermemesi üzerine Abdullah Uçmak’ın saldırıyı planladığı belirtildi.

EV ARAMALARI SÜRÜYOR.

Polis olayla ilgili baskın yaptığı 25 adreste aramaları sürdürüyor. Gözaltına alınan saldırganlar İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan caddesinde bulunan binasındaki Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne getirildi. Zanlıların burada sorgusuna başlandı.

HUSUMET 1998 YILINDA BAŞLADI
Abdullah Uçmak ile İbrahim Tatlıses arasında yıllardan beri süre gelen husumet 1998 yılından bu yana sürüyor. Ocak 1998'de İbrahim Tatlıses'in eski menajeri Hasan Bora'nın müzik şirketini, Tatlıses'in oğlu ve kardeşinin de aralarında bulunduğu dört kişi silahla taradı. Bu sırada Hasan Bora'nın bürosuna ziyarete gelen Abdullah Uçmak yaralandı. Bir hafta sonra bu kez, Hasan Bora'nın adamları, Tatlıses'in iki işyerine kurşun yağdırır. 19 Mayıs 1998'de de Tatlıses'e, otomobiliyle seyir halindeyken pompalı tüfekle ateş açıldı. İbrahim Tatlıses, olaydan yara almadan kurtuldu. Hasan Bora ise 5 Ocak 1999'da silahlı saldırıya uğradı. Bora'yı ölümden, giydiği çelik yelek kurtardı. İbrahim Tatlıses, Hasan Bora’ya yapılan silahlı saldırıyı yaptığı iddiasıyla gözlatına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı. 2000 yılında Abdullah Uçmak, kendi adamları tarafından İbrahim Tatlıses’ten aldığı kan parasını tek başına harcadığı için silahla vuruldu. Abdullah Uçmak bu saldırının İbrahim Tatlıses tarafından organize edildiğini iddia etti.

İstanbul polisi 14 Aralık 2003'te, Gaziosmanpaşa’da otoban kenarındaki araçta bulunan şahıslardan şüphelenmesi sonucu yaptığı incelemede İbrahim Tatlıses’e yönelik yeni bir saldırı hazırlığını ortaya çıkardı. Otomobilde yakalanan Sinan Güçlü, İnan Deliktaş, Mikail Özdil, Abdullah Uçmak’ın talimatıyla İbrahim Tatlıses’e televizyon programı çıkışında, suikast planladıklarını söyledi. Otomobilde yapılan aramada kar maskeleri, kaleşnikof tüfek, tabancalar bulundu. Polis tarafından yapılan operasyonda Abdlullah Uçmak saldırının planlayıcısı olarak yakalandı ve cezaevine konuldu. Abdullah Uçmak 2010 yılının kasım ayında cezaevinden çıktı.

2003 YILINDA PROGRAM ÇIKIŞINDA SUİKAST İDDİASI
14 Aralık 2003'te polisin, Gaziosmanpaşa’da otoban kenarındaki araçta bulunan şahıslardan şüphelenmesi sonucu yapılan incelemelerde, organize suç elebaşısı olduğu iddiası ile yargılanan Abdullah Uçmak’ın talimatları ile suikast planladıklarını söylediği öğrenildi. Tatlıses’e kendi hazırladığı
‘Tek Tek’ isimli televizyon programı çıkışında, suikast planladığı iddiası ile gözaltına alınan Sinan Güçlü, İnan Deliktaş, Mikail Özdil, kar maskesi, Kalaşnikof tüfek ve tabanca ile birlikte yakalandı. Şahısların içinde bulunduğu araçın ise çalıntı, üzerindeki plakanın da sahte olduğu belirtildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen suikast zanlılarının “Program çıkışında Tatlıses’in otobanda yolunu kesip eylemi gerçekleştirecektik. Bu arada cesaret kazanmak için içki içmeye başladık. Otobanda bekliyorduk. Trafik polisi geldi, arama yaparken bagajdaki silahları buldu.” dediği belirtilmişti.
UÇMAK MAHKEME ÇIKIŞINDADA TATLISES'İ TEHDİT ETMİŞTİ
Abdullah Uçmak, daha önce de ‘İbrahim Tatlıses’in aracını kurşunlatmak ve haraç istemek’ suçlarından İstanbul DGM’de yargılanmıştı. İbrahim Tatlıses'ten tehditle para istediği gerekçesiyle yargılanan Abdullah Uçmak, DGM çıkışında ünlü sanatçıya ‘‘İbrahim seni .... yapacağım’’ diye tehdit etti. Abdullah Uçmak mahkemede ‘‘Tatlıses'le aramızda husumet var. Oğlu ve yeğeni beni vurmuşlardı. Ben ne para istedim, ne de kendisini tehdit ettim. Burada şerefi ve namusu olan insan doğruyu konuşsun. Böyle bir şey varsa ben cezama razıyım’’ dedi. Tatlıses ise, Uçmak'a daha önce 25 milyar kan parası ödediğini belirtti ve son olayda tehdit edilerek para istendiğini yineledi. Duruşma çıkışında ise sanık Uçmak, Tatlıses'e ‘‘İbrahim seni .... yapacağım. Benim adım Abdullah Uçmak’’ diye bağırdı. Yaklaşık 30 kişinin eşlik ettiği Tatlıses ise, ‘‘İbrahim Tatlıses sahipsiz değildir, böyle bir şeye pabuç bırakmaz, bu böyle biline. Ben bu tür tehditlere göz açtırmam. Bu herkesin kulağına küpe olsun’’ diye konuştu.

[İşte saldırıda kullanılan otomobil](http://video.mynet.com/habervideo/Iste-saldirida-kullanilan-otomobil/1130999/ "İşte saldırıda kullanılan otomobil") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler