HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teslim olan PKK'lılar Türkiye'de

Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak’taki Kandil Dağı ile Musul yakınlarındaki Mahmur Kampı'ndan Türkiye’ye ‘barış grubu’ adı altında gelecek 34 kişi Türkiye'ye ulaştı.

Teslim olan PKK'lılar Türkiye'de

Kandil dağı ve Mahmur Kampı'dan gelecek 34 kişi Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Türkiye ile Irak arasındaki köprüyü yürüyerek gelen grup jandarmaya teslim oldu. Grup, ifadeleri alınmak üzere tabur komutanlığına götürüldü.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/pkk-lilar-teslim-oluyor-pkk-lilar-teslim-oluyor/4538/110927/sayfa/1/)

[

****](https://www.mynet.com/mahmurdan-gelen-grupta-kimler-var-110100475775)

[

****](https://www.mynet.com/8-pkklinin-isimleri-belli-oldu-110100475733)

[

****](https://www.mynet.com/teslim-olacak-pkklilarin-ilk-goruntuleri-2689517-myvideo)

[

****](https://www.mynet.com/teslim-olanlardan-silahli-eyleme-katilan-yok-110100475848 )

**

**

Kandil'den gelen 8 kişilik grup ile Mahmur'dan gelen 26 kişilik grup Musul Erbil arasında buluştu. Habur Sınır Kapısı geçici olarak günlük normal giriş-çıkışlara kapatıldı. Sabah saatlerinde Mahmur kampında uzun araç konvoylarının katıldığı gösteriler düzenlendi. Davul zurna eşliğinde yapılan gösterilere katılanlar, PKK ve DTP bayraklarını açarak, teröristbaşı Abdullah Öcalan posterlerini taşıdı.

Kandil'den gelen PKK lıların silahsız oldukları gözlendi. Mahmur ve Kandil' den gelen gruplar Habur sınır kapısının karşısında bulunan Halil İbrahim sınır kapısına ulaştı. Burada bir süre işlemleri yapılmak üzere bekletilen grup, daha sonra Habur Sınır Kapısı'na geldi. Türkiye ile Irak arasındaki köprüyü yürüyerek gelen grup jandarmaya teslim oldu.

SİLOPİ'DE 50 BİN KİŞİ

Gelenleri karşılamak üzere Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaklaşık 50 bin kişi toplandı. Türkiye'ye giriş yapan PKK'lıların sorgulanmaları sırasında, Diyarbakır ve Şırnak Barosu'ndan 30 avukatın hazır bulunacak. PKK'lıları Habur Sınır Kapısında, DTP'li milletvekileri de karşılaıyor. Güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu Silopi'de Habur Sınır Kapası'na 1 kilometre mesafede güvenlik şeridi oluşturdu. Şırnak Valisi Ali Yerlikaya'da, Habur Gümrük Kapısı'nda gelişmeleri yerinde izliyor.

DİYARBAKIR'DA MİTİNG

Öte yandan, PKK'lıların gelişine ilişkin DTP tarafından bir mitingde Diyarbakır'da düzenleniyor. Batıkent Meydanı'nda öğlen saatlerinde başlayan mitingde, Batman'dan getirilen, 100 metrakarelik bir platform oluşturuldu. Kürtçe müzik ve davul zurna eşliğinde halay çeken, DTP'liler, PKK ve Öcalan posterleri açtı. Mitinge katılan DTP'lilerin genellikle sarı, kırmızı, yeşil elbiseleri tercih ettiği görüldü.

MEKTUP GETİRİYORLAR

Gelen PKK'lı grubun yanlarında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı'na hitaben yazılan ve örgütün ‘Kürt sorununun çözümü' için isteklerinin yer aldığı mektuplar bulunduğu ayrıca bu konuda bir dosya da bulunduğu bildirildi. Mahmur'dan gelen grubun serbest bırakılmaları halinde Ankara'ya giderek TBMM'de görüşmeler yapmak istediği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler