HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tornacıda yapılan platin anneyi bebekten etti

Konya polisinin düzenlediği operasyonda tornacıda yapılan platinlerin birçok sağlık skandalına neden olduğu ortaya çıktı.

Tornacıda yapılan platin anneyi bebekten etti

Trafik kazası geçiren bir kadının, tornacıda yapılan platinin kırılması sonucu hem bebeğini, hem de sağlığını kaybettiği öğrenildi.

[**

**](https://www.mynet.com/tornacida-yapilan-platinler-hastalara-takildi-110100533471)

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. U.Y. ve adamlarının tornacıda yaptırdıkları platinleri yurt dışından geliyormuş gibi faturalandırarak kırıkları bulunan hastalara taktıkları ortaya çıkmıştı. İnsanların sağlığı ile oynadıkları iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütünün ortaya çıkmasının arkasında acı bir olayın yer aldığı öğrenildi.

Olaylar, 25 yaşındaki 1 çocuk annesi Esma Bayrak'ın, trafik kazası geçirmesinin ardından bacağına takılan tornacıda yapıldığı sonradan tespit edilen platinin kırılmasıyla başladı.

İKİNCİ KEZ PLATİN TAKILMASI İÇİN BEBEĞİNİ ALDIRDI

İlk takılan platinin kırılmasından sonra yürüyemeyen ve bacağı her gün biraz daha şişen Esma Bayrak, eşi Murat Bayrak ile Prof. Dr. U.Y.'ye giderek muayene oldu. Orada platinin kırıldığını öğrenen Bayrak çiftine, doktor U.Y. tekrar ameliyat olup yeni platin takılması gerektiği söyledi. Bunun üzerine ikinci çocuğuna hamile olan Esma ile kocası Murat Bayrak zor bir karar almak zorunda kaldı. Eşinin sağlığını düşünen Murat Bayrak, hamilelik döneminde eşinin bacağının vücudunun taşımayacağını öğrenmesinin ardından bebeğin aldırmasına karar verdiler. Bebeği aldıran Esma Bayrak, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ikinci defa ameliyat edilerek eski platin çıkartıldı yenisi takıldı. 6 aydır yeni platini ile yürümeye çalışan Bayrak, halen ev işlerini kocasının yardımıyla yapmaya çalışıyor.

EN ÖNEMLİ DELİL BAYRAK'TAN ÇIKARTILAN PLATİN

Konya polisi Esma Bayrak'ın bacağında kırılarak çıkartılmak zorunda kalan platini ele geçirerek Makina Kimya Enstitüsü'ne gönderdi. Enstitüde platinin tornacıda yapılan sağlıksız bir parça olduğu belirlendi. 80'den fazla kişiye tornacıda yapılan platinlerden takarak para kazandığı iddia edilen Prof. Dr. U.Y'nin mağdurlarından Esma Bayrak, sonuna kadar hakkını arayacaklarını söyledi. Başından geçenleri anlatan Esma Bayrak, "Ben erkek kardeşimle çarşıya çıkmıştım, beyaz bir otomobilin hızla kamyona çarptığını gördüm. Fark edince arabanın bize çarpacağını düşündüğümüz için kaçmaya çalışırken araba bizim üzerimize kırdı, bana çarpmış. Ben baygın şekilde yatarken beni Tıp Fakültesine sevk etmişler. Tıpta da ne olduğunu tam hatırlayamıyorum, baygındım. Sonra asistanlarıyla beraber doktorum geldi ne yaptıklarını sordum bacağıma platin taktıklarını söylediler. Taburcu olduk, 2 ay sonra platin kırılmış, ağrı ve şişmeler başladı. Doktor baktı, platinin kırıldığını, tekrar ameliyat olacağımı söyledi. O sırada hamileydim. Doktorumuza sorduk tekrar ameliyatın şart olduğunu söyleyince, eşimle görüşmeler sonucunda bebeğimizi aldırmaya karar verdik. Nisan'ın 7'si gibi çocuğu aldırdım, 14'ü gibi de ikinci ameliyatımı oldum" dedi.

Hem sağlığından, hem de bebeğinden olan Esma Bayrak, "Polis, doktoru takip ediyormuş, bacağımdaki platin kırılınca bize ulaştılar. Muayeneye gitmeden karakola gittik, biz polislerle görüştük ifademizi aldılar. Platinin başka bir madde olup olmadığına dair araştırma yapıyorlarmış. İfademizi verdik böyle bir şey çıkarsa şikayetçiyiz dedik. Çok zor durumda kaldım, herkese muhtaç oldum. Yemeğimi başkaları getirdi, çocuğuma bakamadım, eşimle zor günler geçirdik. Eğer böyle bir şey yapıldıysa da hakkımı arayacağım" şeklinde konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN EŞİMİN SAĞLIĞI"

Eşinin anlattığı gibi bir kaza geçirdiklerini ifade eden Murat Bayrak ise, "Bir kaza geçirdik, kaza sonrasında doktorlarımız muayenesini yaptı ameliyata girdiler çıktılar. Biz de bilmiyoruz ama bacakta tekrar bir kırılma meydana geldi, tekrar doktorumuza başvurduk. Tekrar bir ameliyat olmamız gerektiğini ve platinde bir kırıklık olduğunu söyledi. Biz sadece bu kadarını biliyoruz. Polisler bizi aradılar ve böyle bir konunun olabileceğini söylediler biz de ifademizi verdik. Doktorumuza aynı şekilde

muayenemizi sürdürmeye çalıştık. Hakkımızı arayacağız çünkü sağlık konusunda çok büyük hasar gördük maddi olsun, manevi olsun. Sonuçta bu bir sağlık sorunu. Belki eşim daha erken ayağa kalkacaktı ama şimdi bekliyoruz. Eşim, çocuğumla ben mağdur oldum. Tabii ki hastanelere gidip gelmek sorun oluyor. Özel bir şirkette çalışıyorum, sonuçta devamlı gidip gelmem işime yansıyor. Bizim için önemli olan eşimin sağlığı, elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler