HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK'dan düşen helikopter açıklaması

Genelkurmay: "Helikopterlerin periyodik bakımları yapılmış..."

TSK'dan düşen helikopter açıklaması

ANKARA(ANKA) – Genelkurmay Başkanlığı, beş askerin şehit olmasıyla sonuçlanan Ankara’daki helikopter kazasına, hava aracının eski olmasının yolaçtığı haber ve yorumlara, “Kazaya uğrayan helikoptere bütün periyodik bakımlar uygulanmıştır. Tüm bakım kayıtları mevcuttur” açıklamasıyla karşılık verdi. Kazanın oluş nedeniyle ilgili net bilgilerin incelemelerden sonra ortaya çıkacağını bildiren Genelkurmay, “Şu aşamada medyada yapılan bütün değerlendirmeler gerçek verilere dayanmamaktadır” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı basın ve yayın organlarında, 10 Ocak tarihinde meydana gelen helikopter kazası ile ilgili çıkan haber ve yorumlar hakkında bir açıklama yaptı. Kaza geçiren UH-1 helikopterinin 1985 yılında envantere girdiğini belirten Genelkurmay, “Bu helikopter 1994 ve 2004 yıllarında iki kez gövde yenileştirme faaliyetine tabi tutulmuştur. 2004 yılında yapılan gövde yenileştirmesinde motor modifikasyonu da tamamlanmıştır. Ayrıca aynı yıl radar altimetresi helikoptere monte edilmiştir. Aviyonik modernizasyonunun uygulanma tarihi ise 4 Ocak 2010’dur. Bir helikoptere günlük, ara (25 uçuş saatinde bir) ve safhalı bakım (150 uçuş saatinde bir) periyotları uygulanmaktadır. Kazaya uğrayan helikoptere bütün periyodik bakımlar uygulanmıştır. Tüm bakım kayıtları mevcuttur” dedi.

-ARAMA FAALİYETLERİ-

Kaza geçiren helikopterle temasın 10 Ocak akşamı saat 18.30’da kesildiğini, bunun üzerine Kara Havacılık Okul Komutanlığından bir S-70 helikopteri ile saat 19.00’da arama faaliyetine başlandığını belirten Genelkurmay Başkanlığı şöyle devam etti:

“Saat 19.25’de ikinci S-70 helikopteri bölgeye gönderilmiştir. Saat 20.00’den itibaren aynı komutanlık tarafından bölgeye iki arama kurtarma helikopteri daha gönderilmiş, saat 21.15’den itibaren Özel Kuvvetler Komutanlığına ait iki arama kurtarma helikopterinin de bölgeye ulaşması ile toplam altı helikopterle arama kurtarma faaliyetine devam edilmiştir. Havadan bu faaliyet devam ederken, karadan da arama kurtarma faaliyetine başlanmıştır. Bu faaliyetler devam ederken, Dodurga Köyü Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı unsurlar, saat 23.05’de Gölbaşı’nın takriben 15 km. kadar batısında bulunan Tuluntaş Köyü/İncek yakınında helikopterin enkazına ulaşmıştır.”

-DEĞERLENDİRMELER GERÇEK VERİLERE DAYANMIYOR-

Genelkurmay Başkanlığı, kazadan sonraki ilk açıklamada da belirtildiği gibi, kazadan hemen sonra başlatılan kaza-kırım incelemesinin devam ettiğini kaydederken, “Kazanın oluş nedeni ile ilgili net bilgiler, bu incelemeden sonra ortaya çıkacaktır. Şu aşamada medyada yapılan bütün değerlendirmeler gerçek verilere dayanmamaktadır” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler