HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye gezgin gençlerini arıyor

Beş kıtada toplam 40 ülkeyi ve Türkiye’de 60’a yakın şehiri gezen İletişimci Özlem Yücel, gezgin kültürünü yaymak adına Genç Gezginler Seyahat Bursu ismini verdiği kişisel bir girişim başlattı.

İlk kez Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde konuyla ilgili bir konuşma yapan Yücel, projeleri ile 18-26 yaş arasındaki iletişimci gençleri seyahat bursu vereyi amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'de gezgin kültürünün yaygınlaşması için burs veren iletişimci Özlem Yücel, önceki gün Burdur MAKÜ Konferans salonunda Üniversite öğrencilerine seslendi. Türkiye’deki Üniversiteler arasında ilk kez Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden (MAKÜ) davet alan iletişimci Özlem Yücel, Türkiye’de gezgin kültürünün yaygınlaşması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Yücel, Eylül 2009 tarihinde gezgin kültürünü yaymak adına Genç Gezginler Seyahat Bursu ismini verdiği kişisel bir girişim başlattığını söyleyerek, bursun internet üzerinde gençler arasında yayıldığını ve maddi olarak katkıda bulunmak isteyen çok sayıda kişi ve kurumlar ortaya çıktığını belirtti. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin davetlisi olarak önceki gün geldiği Burdur’da üniversite öğrencilerine seslenen Özlem Yücel, girişime destek veren sponsorlar bularak birçok Üniversite öğrencisini 1 aylığına Interrail gezisine ücretsiz göndereceklerini söyledi. Yücel, 18-26 yaş arasında, iyi bir dil bilme, öğrenci ve yazma yeteneğine sahip olan ve kendisine güvenen adayların Interrail gezisine neden çıkmak istediklerini anlatan bir yazıyı, seyahatbursu@gmail.com adresine göndermelerini istedi.

Türkiye’de gezgin kültürünün yaygınlaşması için çaba gösterdiğini dile getiren Özlem Yücel, “bu çalışmaya destek veren kurum ve kuruluların artması ile daha çok öğrencimizi Avrupa’da kültürlerinin artmasını sağlamış olacağız. Türkiye’de ilk Üniversite ziyaretim Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi oldu. Bundan böyle diğer Üniversiteleri de ziyaret edip genç seyyahlar bulacağım” dedi.

ANKA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler