HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversitede kavga: 1 öğrenci öldü

Dumlupınar Üniversitesi'nde çıkan kavgada 1 öğrenci hayatını kaybetti

Üniversitede kavga: 1 öğrenci öldü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde ülkücü ve sol görüşlü oldukları ileri sürülen iki grup arasında çıkan kavgada 1 üniversite öğrencisi bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından 100'e yakın ülkücü genç hastane önüne geldi. Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Alıcı, üniversite öğrencisi arkadaşının bıçaklanmasına üzüldüklerini belirterek, "Bugün meydana gelen kavgada bir arkadaşımız bıçaklandı. Biz durumu emniyet güçlerine daha önceden bildirdik. Biz ülkücüler olarak asla oyuna gelmeyeceğiz. Kimse bizi tahrik etmesin" dedi.

Hastane önünde iki öğrenci baygınlık geçirerek acil serviste tedavi altına alındı. Bu sırada öğrencilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) iki grup arasında çıkan kavgada bir öğrenciyi bıçaklayarak öldürülen zanlının kimliğinin belirlendiği bildirildi.

Germiyan Yerleşkesi çıkışında karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan kavgada, Kütahya Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Hasan Şimşek (21), 2 bıçak darbesiyle öldürülmüştü. Şimşek'in aynı okulda okuyan M.T. (20) tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Alıcı yaptığı açıklamada, "Şimdi almış olduğumuz haberi göre masum bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. Camiamızın da başı sağ olsun. Biz bu davaya çok şehit verdik. Bir şehidimiz daha oldu. Biz 3 günden bu yana emniyetten yardım istedik ve bilgileri verdik. Emniyetle birlikte çalışmamızı rağmen 3. gününde aynı kişiler bizim arkadaşlarımıza saldırdı. Emniyetin kişileri serbest bırakılması olayı bu duruma getirdi. Olayların durulması için bir

kişinin ölmesi mi gerekiyordu? Biz yine de bu olayların içine girmeyeceğiz. Bu vatan hainlerinin cezasını kanun verecek" dedi.

MERSİN'DE PROTESTO Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) dün meydana gelen bıçaklanma olayı da protesto edildi. Öğrenciler, Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplanarak, saldırıyı ve hastanedeki polisin müdahalesi ile üniversite yönetimini protesto etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler