HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağışlı hava etkisini sürdürecek

Türkiye'nin büyük bir bölümünün yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları da azalmaya devam ediyor.

ANKARA (ANKA) - Türkiye'nin büyük bir bölümünün yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları da azalmaya devam ediyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, İskenderun), Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye'nin iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar Türkiye'nin batı bölgeleri ile zamanla kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, diğer yerlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

-UYARILAR-

Yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, İskenderun), Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari) kuvvetli olması beklediğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar vb) ilgililer ve vatandaşlar tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak), Göller Yöresi (Isparta, Burdur) Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı) ile Eskişehir ve Bolu çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

-BÖLGELERDE HAVA-

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova) ile sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Muğla ve Denizli çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, öğleden sonra Afyon ve Kütahya ile Uşak'ın güney ve doğu ilçeleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya, Uşak) buzlanma ve don olacak.

AKDENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, İskenderun ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, kuzey kesimleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin kuzeybatısı (Eskişehir ve Ankara'nın kuzeybatı ilçeleri (Polatlı, Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Ayaş, Kızılcahamam, Çamlıdere, Kazan, Çubuk) ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Eskişehir ile Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinde buzlanma ve don olması öngörülüyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur; Bolu çevreleri ile zamanla bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bolu ve bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; bölgenin güneyinde (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari) kuvvetli olması tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler